Νέο περιστατικό βίας εναντίον υγειονομικών: Ξυλοδαρμός γιατρού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

  • Ρούλα Τσουλέα
νοσοκομείο
Συνολικά πέντε περιστατικά έχουν καταγγείλει σήμερα ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ σε δύο νοσοκομεία της χώρας.

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία των νοσοκομειακών γιατρών για αλλεπάλληλα περιστατικά βίας εναντίον υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέα καταγγελία για ανάλογο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), γιατρός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο έπεσε σήμερα το πρωί θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενούς.

Η ασθενής είχε χειρουργηθεί στο ισχίο και μετέβη στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου για να κάνει αλλαγή. Έξω από το ιατρείο όπου έγινε η αλλαγή, βρισκόταν ο συνοδός της ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία, φώναζε και απειλούσε με ξυλοδαρμό «τους πάντες».

Όταν ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής βγήκε από άλλο χώρο για να δει τι συμβαίνει, ο συνοδός του επιτέθηκε και τον γρονθοκόπησε.

Σήμερα το πρωί, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) είχε καταγγείλει τέσσερα περιστατικά βίας εναντίον υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Όλα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Τα τρία ήταν νοσηλευτές και το τέταρτο γιατρός, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε ράμματα!

Διαβάστε ακόμα Πολλαπλά περιστατικά βίας εναντίον υγειονομικών τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

«Έχουμε γίνει σάκος του μποξ»

«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι οι υγειονομικοί έχουμε γίνει σάκος του μποξ στις επιθετικούς παραλογισμούς κάθε ασθενούς ή συνοδού. Ούτε ταχυδακτυλουργοί είμαστε για να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα δεκάδες ασθενείς, ούτε θαυματοποιοί να γίνονται καλά όλοι οι ασθενείς χωρίς να πονέσουν καθόλου», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. «Το ζήτημα είναι ότι παρά την αυστηρές διατάξεις του νέου νόμου, δεν χαμπαριάζουν. Θα πρέπει να τρέχουν οι υγειονομικοί που τρώνε το ξύλο να υποβάλλουν μηνύσεις. Να επωμιστούν έξοδα και στοχοποίηση. Εκμεταλλεύονται οι νταήδες ασθενείς και συνοδοί την πλημμελή φύλαξη των νοσοκομείων, την αστυνομία που εμφανίζεται κατόπιν εορτής».

Και καταλήγει: «Πού είναι αυτό το δίχτυ προστασίας των υγειονομικών; Τρώμε ξύλο και στο τέλος θα μας βάζουν να ζητάμε και συγγνώμη. Έλεος. Να λάβουν μέτρα και να τα δούμε να λειτουργούν».

Φωτογραφία: Eurokinissi