Iatropedia

Νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα ετοιμάζει η Αριστοτέλους

Με την σκέψη ότι δεν είναι δυνατόν να βελτιωθεί η κατάσταση στο ΕΣΥ αν δεν απεμπλακούν πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία από τους ασθενείς που σπεύδουν σε αυτά για μια απλή εξέταση, το υπουργείο Υγείας βάζει σε πρώτη προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα τον διάλογο και τους σχεδιασμούς για την νέα ΠΦΥ και ετοιμάζει μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο...

Με βάση τα συμπεράσματα της διημερίδας για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείςα που διεξήχθη προ ημερών στην Αθήνα με την συνεργασία του ΠΟΥ, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα στα ακόλουθα:

-Συγκρότηση τις αμέσως επόμενες μέρες Ομάδας Υλοποίησης του έργου, υπό τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Σ. Βαρδαρό.
-Εντατικοποίηση της νομοπαρασκευαστικής προετοιμασίας του σχεδίου Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
-Επέκταση του διαλόγου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε περιφερειακό επίπεδο, με τη διοργάνωση 3 αντίστοιχων περιφερειακών εκδηλώσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.
-Έναρξη της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για το «σήμερα και το αύριο» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
-Συστηματικοποίηση των ενεργειών άμεσης υποστήριξης του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μέσω ενίσχυσης των μονάδων υγείας του ΠΕΔΥ, με διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας και εξέταση της δυνατότητας εφημερίας ορισμένων δομών σε 24ωρη βάση, βελτίωσης της πρόσβασης των πολιτών στις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και ενθάρρυνσης, επέκτασης και ανάδειξης των προσπαθειών πρόληψης και αγωγής υγείας την κοινότητα από το προσωπικό των μονάδων υγείας.