Η κραυγή αγωνίας έξι διευθυντών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, καθώς επίσης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και της υπεύθυνης της πτέρυγας Covid–19 στο Π.Γ.Κ.Ν «Νίκαιας», οι οποίοι υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας, είναι μια επιπλέον απόδειξη της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται στη Δημόσια Υγεία με την εξάπλωση του κορονοϊού και τις πολλαπλές καθημερινές νοσηλείες στα νοσοκομεία.
Δείτε επίσης: Στα όρια τους οι γιατροί στο νοσοκομείο Νίκαιας, λόγω κορονοϊού – Βροχή παραιτήσεων – Δεν τις κάνει δεκτές το Υπουργείο Υγείας
«Είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», αναφέρουν σε σχετικοί ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
Συμπληρώνουν δε ότι «καταρρίπτεται το αφήγημα της Κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».
Τι ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ)
Η ΟΕΝΓΕ, η οποία εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24/9 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους στις 12.00 μμ, στηρίζει τα αιτήματα των συναδέλφων για:
- Τη λειτουργία καταλυμάτων που θα στεγάζουν προσωρινά ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι δεν έχουν στέγη ή διαβιούν σε συνθήκες που ευνοούν την υπερμετάδοση.
- Την αύξηση της διαθεσιμότητας σε μοριακούς ελέγχους για νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς ειδικών μονάδων.
- Τη διάθεση μεταφραστών γλωσσών που ομιλούν οι πολυπληθέστερες ομάδες των μεταναστών.
- Την άμεση αποφόρτιση του νοσοκομείου από ασθενείς Covid-19 σε απλή νοσηλεία, με διακομιδή σε άλλα ιδρύματα.
- Τον σαφή προσδιορισμό υπό τις παρούσες συνθήκες, του αριθμού κλινών ΜΕΘ και κλινών θαλάμου που θα διατίθενται για ασθενείς με Covid-19. Η διαθεσιμότητα θα αυξάνεται μόνο σε συνθήκες υπερπλήρωσης και των άλλων διαθέσιμων δομών στη Αττική, που απευχόμαστε.
Την ισόρροπη στελέχωση και την ανάπτυξη των Τμημάτων με γνώμονα τις διαχρονικές ανάγκες και όχι μόνο τις συγκυριακές.