Iatropedia

Νοσοκομειακοί Γιατροί (ΟΕΝΓΕ): «Ψυχίατρος συνέχισε να εργάζεται απολυμένη, μετά από εκδικητική απόλυση»

Back View of the Team of Doctors, Nurses and Assistants Walking through the Hallway of the Hospital. Professional Medical Personnel Working, Saving Lives.

Εκδικητική απόλυση συνδικαλίστριας ψυχιάτρου που εργαζόταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.ΕΝ.Γ.Ε) καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Ψ.Ν.Θ.

Η διορισμένη διοίκηση του Ψ.Ν.Θ. δεν υπέγραψε την ανανέωση της σύμβασης της συναδέλφου, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της διοίκησης έχει λήξει από τις 28/06!

«Η διοίκηση του Ψ.Ν.Θ. όχι μόνο απέλυσε την συνάδελφο αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να την ενημερώσει, με αποτέλεσμα η συνάδελφος, θεωρητικά απολυμένη από τις 28/06, να συνεχίζει να εργάζεται κανονικά όλο το διάστημα που έχει μεσολαβήσει έκτοτε, να εφημερεύει, να εξετάζει ασθενείς, να συνταγογραφεί. Μάλιστα η διοίκηση του Ψ.Ν.Θ. είχε αποφασίσει την αναγκαστική μετακίνηση της συναδέλφου από το ΨΝΘ, στο Γ.Ν. Παπανικολάου, από τις 19/07 έως τη λήξη της θητείας της τον Δεκέμβριο του 2024, επικαλούμενη την ανάγκη ενίσχυσης του Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων του Νοσοκομείου», σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε σχετική ανακοίνωσή τους.

ΟΕΝΓΕ: Επιπτώσεις μετά … την ομιλία της

Η διοίκηση του ΨΝΘ, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «ανακάλυψε ξαφνικά» ότι υπάρχει «διοικητική παράλειψη» και ανακοίνωσε στη γιατρό ότι έχει απολυθεί στις 18/07, δηλαδή, δύο μόλις μέρες μετά την απεργία της ΟΕΝΓΕ ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που τιτλοφορείται «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης».

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η συνάδελφος ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην απεργιακή συγκέντρωση στις 16/07 στη Θεσσαλονίκη. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη αλλά και επιχείρηση να χτυπηθεί η λειτουργία του σωματείου του Ψ.Ν.Θ., σε μία περίοδο που οργανώνεται νέα απεργιακή απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο που ολοκληρώνει την αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση και βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης», λέει η ΟΕΝΓΕ.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί «απολύουν μία πρωτοπόρα εργαζόμενη για να «παραδειγματίσουν» και να «συνετίσουν» τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μην αντιστέκονται, να μη διεκδικούν. Απολύουν μία υγειονομικό την ώρα που υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, όπως άλλωστε η ίδια η διοίκηση ομολογεί στην απόφαση της μετακίνησης της συναδέλφου».

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της γιατρού  και καλούν τις Ενώσεις τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογος (ΠΙΣ) να πάρουν θέση: » Ότι και αν κάνουν δεν μας εκφοβζουν, δε μας φιμώνουν!», σημειώνουν καταλήγοντας οι γιατροί .