Iatropedia

Νοσοκομείο Αιγίου: Ζήτησαν από πυροσβέστη με επιληπτική κρίση να πληρώσει 20 ευρώ για εξετάσεις

The paramedics take the patient from the ambulance to the hospital on a stretcher. Two paramedics and a patient. Modern ambulance. Emergency room entrance of a large hospital.

Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν έντονα όταν υπάλληλοι στο νοσοκομείο Αιγίου τους ζήτησαν να πληρώσουν 20 ευρώ για εξετάσεις.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Αιγίου, όταν πυροσβέστης που είχε έρθει με αποστολή από την Αλβανία μεταφέρθηκε με επιληπτική κρίση.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η αλβανική αποστολή έφτασε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου για να συνδράμει στην πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο. Στην διαδρομή, ένας από τους πυροσβέστες ένιωσε αδιαθεσία και υπέστη επιληπτική κρίση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο Αιγίου.

Εκεί, κατά την εισαγωγή του ητήθηκε από υπάλληλο του γραφείου κίνησης να καταβληθεί το ποσό των 20 ευρώ για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως ήταν φυσικό, οι συνάδελφοί του διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι απαράδεκτο να καλείται να πληρώσει πυροσβέστης, που χρήζει άμεσης βοήθειας, ο οποίος μάλιστα αποτελεί μέλος αποστολής που κλήθηκε κατόπιν αιτήματος, για συνδρομή στο έργο κατάσβεσης φωτιάς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ένας από τους παρευρισκόμενους πήρε την πρωτοβουλία και πλήρωσε τα 20€, ώστε να «ηρεμήσουν τα πνεύματα». «Ντράπηκα, γίναμε ρεζίλι διεθνώς», δηλώνει στο τοπικό site ένας αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.

Τελικά, ο πυροσβέστης εξετάστηκε και στη συνέχεια διεκομίσθη για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και για μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου εκεί, ευτυχώς, δεν του ζητήθηκε να πληρώσει.

Το νοσοκομείο Αιγίου και η 6η ΥΠΕ, στην οποία υπάγεται, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Φωτογραφία iStock