Iatropedia

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Αναζητούνται επειγόντως 150 νοσηλευτές

Καταρρέει η λειτουργία του Νοσοκομείου "Αττικόν" λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν», κατατέθηκαν τα πραγματικά στοιχεία που -σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων- αποδεικνύουν τη δραματική υποστελέχωση που επικρατεί.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα τελευταία δέκα χρόνια η κατάσταση για το νοσηλευτικό προσωπικό στο Αττικό εκφράζεται εύστοχα από το «κάθε φέτος και χειρότερα».

«Από την πανδημία και μετά βιώνουμε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων μας», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Τα πραγματικά στοιχεία για το Αττικό νοσοκομείο είναι τα εξής:

Οι εργαζόμενοι διευκρινίζουν δε, πως οι προβλεπόμενες θέσεις αφορούν τους παλιούς απαρχαιωμένους οργανισμούς του Δημοσίου. «Οι ανάγκες από τότε είναι πολλαπλάσιες αφού έχουν ανοίξει νέα τμήματα. Ακόμα όμως και με αυτά τα στοιχεία υπάρχει έλλειμμα 150 νοσηλευτών!!!», όπως λένε.

Σε εργασιακή εξουθένωση οι εργαζόμενοι

Η τραγική κατάσταση στο Αττικό αποτυπώνεται με τα εξής κανιβαλικά στοιχεία που έχουν γίνει εφιαλτική καθημερινότητα.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν:

20.000 κενές θέσεις νοσηλευτών

Στον 21ο αιώνα μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά, σχολιάζουν οι εργαζόμενοι και εξηγούν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν 20.000 κενά σε οργανικές θέσεις νοσηλευτών, να δουλεύουν 5ήμερο- 6 ωρο.

Επίσης, θα έπρεπε να υπάρχει σωστή αναλογία νοσηλευτών ανά ασθενή και ο νοσηλευτής να ζει αξιοπρεπώς από το μισθό του.

«Ο κλάδος μας συνεχίζει, με ευθύνη των πολιτικών όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων να χαρακτηρίζεται από ελλείψεις και υποστελέχωση, μισθολογικές αδικίες και άρνηση ένταξης στα ΒΑΕ, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πολυδιάσπαση και άλυτα προβλήματα που αφορούν το μεγαλύτερο τμήμα του που είναι γυναίκες και ειδικά μωρομάνες (άδειες μητρότητας, επιδόματα, παιδικοί σταθμοί κλπ)».

Έτσι, η Γενική Συνέλευση του νοσηλευτικού προσωπικού αποφάσισε τα εξής: