Άλλη μία εφημερία «τρόμου» έζησε χθες το Νοσοκομείο «Αττικόν» με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους (συγκεκριμένα 1.074) να επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
Ωστόσο, τα ράντζα που αναπτύχθηκαν ήταν μόλις 19 –σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, τα οποία έχει στη διάθεσή του το iatropedia.gr.
Και αυτά μάλιστα, όπως διαβεβαιώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου, θα απορροφηθούν εντός της ημέρας στις κλινικές.
Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, καθώς -ακόμη και με μικρότερο αριθμό προσελεύσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια- κάθε εφημερία του «Αττικόν» άφηνε πίσω της εικόνα Νοσοκομείου σε καιρό πολέμου.
Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, καθώς -ακόμη και με μικρότερο αριθμό προσελεύσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια- κάθε εφημερία του «Αττικόν» άφηνε πίσω της εικόνα Νοσοκομείου σε «καιρό πολέμου».
Πριν την εφαρμογή των μέτρων και εντός του Ιανουαρίου, για παράδειγμα, από τους 900 περίπου ασθενείς που επισκέπτονταν τα ΤΕΠ σε κάθε εφημερία αναπτύσσονταν σταθερά περισσότερα από 100 ράντζα, ενώ πολλές μέρες ξεπερνούσαν ακόμη και τα 140.
Δείτε επίσης: Νοσοκομείο «Αττικόν»: «Δεν πάει άλλο» λένε οι εργαζόμενοι – 100 ράντζα στους διαδρόμους μετά την εφημερία
Αυτό που άλλαξε πρόσφατα στο Νοσοκομείο «Αττικόν» μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη να εφαρμόσει στρατηγική εξάλειψης του φαινομένου των ράντζων σε τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής (Αττικόν, Ευαγγελισμός, Λαϊκό και Γενικό Κρατικό «Γ.Γεννηματάς»), είναι κυρίως η υποστήριξη στις εφημερίες από άλλες κλινικές, η fast track ενίσχυση των τμημάτων Επειγόντων με γιατρούς και νοσηλευτές για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών, αλλά και η καλύτερη διαχείριση των κλινών εντός του Νοσοκομείου.
Δείτε επίσης: «Αττικόν»: Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για τα «κρυμμένα ράντζα» στην Μαιευτική Κλινική: «Ας επικρατήσει η κοινή λογική!»
Συγκεκριμένα, το «Αττικό» Νοσοκομείο το οποίο επισκέφθηκε πολλές φορές και ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, δέχθηκε βοήθεια από ιδιωτική δομή, αλλά και από το «Ασκληπιείο Βούλας», ενώ παράλληλα έγιναν και πολλές εσωτερικές παρεμβάσεις.
Να σημειωθεί ότι και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξακολουθεί να κλείνει την εφημερία του χωρίς ράντζα, ενώ τον Ιανουάριο είχε περισσότερα από 100.