Νοσοκομείο «Αττικόν»: Βούλιαξε ξανά από ράντζα – Μεγάλες αναμονές, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (φωτο)

  • Iatropedia newsroom
Αττικόν
Εκατόν είκοσι τρία (123) ράντζα αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους του νοσοκομείου "Αττικόν" μετά την εφημερία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Γεμάτο επικουρικές κλίνες (ράντζα) είναι ξανά το Νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με νεότερη καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Σήμερα το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μετά από εφημερία έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής 126 ράντζα και 4 ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας παραμένουν ασθενείς που εισήχθησαν στα επείγοντα μέχρι να βρεθεί ράντζο ή κρεβάτι. Η αναμονή για εξέταση ξεπέρασε τις 6 ώρες. Η απίστευτη επισκεψιμότητα έχει να κάνει κυρίως με παθολογικά περιστατικά», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιούν οι εργαζόμενοι, στην χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου και μέχρι σήμερα το πρωί, προσήλθαν για εξέταση 872 ασθενείς και έγιναν 210 εισαγωγές.

Με ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν 156 ασθενείς και εισήχθησαν οι 100 επιπλέον σε σύγκριση με τις πρόσφατες εφημερίες. Οι υπόλοιποι 110 που εισήχθησαν προσήλθαν με δικό τους μέσο.

«Φυσικά πάντα υπήρχαν και υπάρχουν ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟ. Για αυτή τη κατάσταση δεν φταίει το ΑΤΤΙΚΟ. Το 52% των ασθενών που προσέρχονται και εισάγονται είναι από τη περιφέρεια. Αυτό δείχνει ότι πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Τα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια συνολικά δεν επαρκούν πανελλαδικά», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με την έξαρση των ιώσεων που επίκεινται λόγω του χειμώνα.

«Και ακόμη δεν είναι χειμώνας με την έξαρση των ιώσεων. Ασθενείς ολοκληρώνουν τη νοσηλεία τους εντός των νοσοκομείων σε πολύ περισσότερες ημέρες λόγω καθυστερήσων των διαγνωστικών εξετάσεων που απαιτούνται ή χειρουργικών επεμβάσεων. Η διαχείρηση των παθολογικών περιστατικών γολγοθάς. Όσα νοσοκομεία δεν έχουν ράντζα γεμίζουν χειρουργικές κλινικές με παθολογικά περιστατικά. Φυσικά έτσι αυξάνεται ο δείκτης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Οι ασθενείς εμπιστεύονται περισσότερο τα μεγάλα νοσοκομεία όπως το ΑΤΤΙΚΟ», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.