Νοσοκομείο Κιλκίς: Πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια εργαζομένων
Η τραυματίας υπεβλήθη σε κλινική εξέταση και ακτινολογικό έλεγχο και αποδείχτηκε ότι ο τραυματισμός της ήταν επιφανειακός. Αλλά το περιστατικό καταγράφηκε ως άλλο ένα παράδειγμα κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων όχι μόνο μεταφορικά αλλά και …κυριολεκτικά.
Το περιστατικό συνέβη στην είσοδο της Α πτέρυγας (κατασκευής του 1937) όπου κατέρρευσε ο σοβάς της οροφής. Το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει τις κακές κτιριακές υποδομές και τις σοβαρές ελλείψεις στην συντήρηση.
Και επισημαίνει ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, καθώς πέρσι στην ίδια πτέρυγα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο κλινικής και από τύχη δεν είχαμε σοβαρά τραυματίες και σε αυτήν την περίπτωση.
Επίσης στην ίδια πτέρυγα στεγάζονται κοιτώνες ιατρών, τη στιγμή που υπάρχει εκτεταμένη αποκόλληση και πτώση σοβάδων.
Αργότερα έκανε παρέμβαση και η ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα:
Νοσοκομείο ΚΙΛΚΙΣ
Εργαζόμαστε στα Νοσοκομεία με 650 ευρώ το μήνα και κάθε ημέρα που περνάει η δουλειά μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη από το χάλι που έχει περιέλθει η Δημόσια Υγεία. Εγκαταλελειμμένα τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Το Νοσοκομείο Κιλκίς κατασκευής 1937 έχει να μπει «μυστρί» αρκετά χρόνια. Πέφτουν οι σοφάδες από τις οροφές των κλινικών στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού.
Την Παρασκευή 5/10/2018 και ώρα 13:45μμ ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Η τραυματίας υπεβλήθη σε κλινική εξέταση και ακτινολογικό έλεγχο. Το περιστατικό συνέβη σε είσοδο της Α πτέρυγας (κατασκευής 1937) όπου κατέρρευσε ο σοβάς της οροφής. Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Πέρσι στην ίδια πτέρυγα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο κλινικής. Επίσης στην ίδια πτέρυγα στεγάζονται κοιτώνες ιατρών όπου υπάρχει εκτεταμένη αποκόλληση και πτώση σοβάδων.
Τρώμε ξύλο στο ΤΕΠ από συνοδούς και ασθενείς.
Πυκνώνουν τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού, αν και κατά γενική ομολογία κρατάνε όρθια τα Νοσοκομεία, από συνοδούς και ασθενείς ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων.
Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί επίσημα στα βιβλία συμβάντων εκατοντάδες περιστατικά με άγριους ξυλοδαρμούς Ιατρών και Νοσηλευτών. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6/10/2018 στις 12 τα μεσάνυκτα στα ΤΕΠ ένας άνδρας από ομάδα συνοδών ασθενών αλλοδαπής καταγωγής γρονθοκόπησε άγρια Νοσηλευτή. Σώθηκε επειδή για καλή του τύχη ήταν κοντά του μια Νοσηλεύτρια που ανέκοψε κάπως την ορμή του χεριού του.
Στο Πολύγυρο Χαλκιδικής μία νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, αποχωρώντας με σπασμένη οδοντοστοιχία, ενώ η Διευθύντρια Ψυχιατρικής δέχθηκε σφοδρή επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο, γλιστρώντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χειρότερα για τη ζωή της.
Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα αφού συνοδοί και ασθενείς έχουν τραβήξει μέχρι πιστόλια (Λαμία) μαχαίρια (Νίκαια). Πότε επιτέλους θα πάρουν μέτρα προστασίας των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζόμενων που πληρώνουν την επιθετικότητα, τη παραβατικότητα των επισκεπτών και ασθενών αλλά και την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης.
Οι Ιατροί, οι Νοσηλευτές των ΤΕΠ δεν ευθύνεται για τις πολύωρες καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των Ασθενών. Ο ένας ιατρός δεν είναι ταχυδακτυλουργός να εξετάζει εκατοντάδες ασθενείς ταυτόχρονα, ούτε μάγος να επισκευάζει τους αξονικούς τομογράφους ή να τους εμφανίζει για να μην κινδυνεύουν τα έκτακτα περιστατικά καθυστερώντας ώρες τη διάγνωση που πολλές φορές αποβαίνει μοιραία για την ζωή τους.
Η αστυνομία προτιμάει να φυλάει κατά εκατοντάδες τα σπίτια κυβερνητικών αξιωματούχων. Όπως για παράδειγμα 100 αστυνομικοί φυλάνε το σπίτι του Φλαμπουράρη που μένει από άποψη στα Εξάρχεια, αντί να κάνουν περιπολίες γύρω από τα Νοσοκομεία.
Σε πολλά Νοσοκομεία την διαλογή των περιστατικών στα Τμήματα Περιστατικών την κάνουν Διοικητικοί υπάλληλοι αντί για γιατρό (Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης κ.α.).
Στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος, λείπουν γιατροί και νοσηλευτές και το Νοσοκομείο εφημερεύει μαζί με το Παπανικολάου που είναι μακριά από το κέντρο της πόλης, με δύσκολη πρόσβαση αφού πολλές φορές αποκλείεται από τα χιόνια τον χειμώνα.
Καταφεύγουν όλοι οι Ασθενείς έκτακτα περιστατικά και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Δεν υπάρχουν κονδύλια στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων να αυξήσουν το προσωπικό φύλαξης (συμβάσεις εργασίας). Αν είναι δυνατόν να μη μπορεί κανείς να σταματήσει να εισέρχονται στα ΤΕΠ Νοσοκομείου με έναν ασθενή ολόκληρες ομάδες που βγάζουν την επιθετικότητα, την εγκληματικότητα στους γιατρούς και τους Νοσηλευτές.
Ένας Ιατρός σε κάθε ιατρείο πως θα εξετάζει ταυτόχρονα δεκάδες Ασθενείς που περιμένουν αφού δεν υπάρχει καν διαλογή για το ποιο περιστατικό προηγείται;
Καθημερινά αντιμετωπίζουμε βίαιες συμπεριφορές με τον Αναπληρωτή Υπουργό να μην ντρέπεται και να πανηγυρίζει για το χάλι των Νοσοκομείων.
Η αγανάκτηση ενός ασθενή που πονάει και δεν υπάρχει γιατρός ή διαγνωστικά μηχανήματα στο εφημερεύον Νοσοκομείο είναι δικαιολογημένη. Δεν του φταίει όμως σε τίποτα ο μοναδικός γιατρός ή η νοσηλεύτρια που κάνει ότι μπορεί να τον εξυπηρετήσει.
Μέτρα εδώ και τώρα πριν θρηνήσουμε θύματα.
Δεν δουλεύουμε σε Νοσοκομεία εμπόλεμων ζωνών!!!