Νοσοκομείο Κω: Καταγγελίες ότι γυναικολόγος διαχειρίστηκε 69χρονο με έμφραγμα

  • Ρούλα Τσουλέα
νοσοκομείο
Το περιστατικό συνέβη τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς έληξε η (μηνιαία) θητεία ιδιώτη καρδιολόγου.

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Κω, που αποτέλεσαν αφορμή για να ψηφιστεί η δυνατότητα επιστράτευσης γιατρών του ιδιωτικού τομέα όταν δεν καλύπτονται οι θέσεις.

Όπως αναφέρει το newsbreak.gr, την Πέμπτη 15 Αυγούστου διακομίστηκε στο νοσοκομείο 69χρονος με έμφραγμα αλλά καρδιολόγος δεν υπήρχε, διότι η θητεία του ιδιώτη που είχε προσληφθεί για να καλύψει τη θέση, είχε τελειώσει λίγες μέρες νωρίτερα.

Έτσι το περιστατικό κλήθηκε να υποδεχτεί και να διαχειριστεί ο γυναικολόγος του νοσοκομείου. Ο ασθενής χρειάσθηκε τελικά μεταφορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (ΠΑΓΝΗ), για να λάβει την απαιτούμενη περίθαλψη.

Στο Νοσοκομείο της Κω υπηρετούσε μόνον ένας καρδιολόγος, ο οποίος ήταν  αδύνατον να εφημερεύει καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως. Όταν τελικά ζήτησε άδεια, δεν βρέθηκε γιατρός να τον αντικαταστήσει. Έτσι, από τα τέλη του Ιουλίου η θέση του είναι κενή. Είναι επίσης αμφίβολο εάν θα επιστρέψει, σύμφωνα με το ertnews.

Μολονότι γίνονται προκηρύξεως των κενών θέσεων, αυτές βγαίνουν άγονες. Ωστόσο στο νησί υπηρετούν ιδιώτες καρδιολόγοι.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τονίζοντας πως «το τελευταίο περιστατικό στο νοσοκομείο της Κω, με τον 69χρονο που υπέστη βαρύ καρδιακό επεισόδιο και τον περιέθαλψε… γυναικολόγος, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «ο αρμόδιος υπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, οφείλει να παραδεχτεί την αποτυχία του και να παραιτηθεί. Και αν δεν το κάνει, οφείλει να τον αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως την παραίτηση του υπουργού είχε ζητήσει μία μέρα νωρίτερα και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η πραγματικότητα με τη διάλυση του ΕΣΥ δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί».

Φωτογραφία: iStock