Iatropedia

Νοσοκομείο Λάρισας: Καθυστερήσεις μηνών στα χειρουργεία και προβλήματα στη διοίκηση – Η απάντηση Γεωργιάδη

Μια γυναίκα ασθενής καταγγέλει ότι περιμένει πάνω από 2 μήνες για χειρουργείο στο νοσοκομείο Λάρισας, λόγω έλλειψης αναλώσιμων.

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε σήμερα μια καταγγελία ασθενούς για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σχετικά με τα προβλήματα στην διοίκηση και τις συνέπειες που έχουν για τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η γυναίκα καταγγέλει ότι δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στο νοσοκομείο για να αγοράσει αναλώσιμα, με αποτέλεσμα η ίδια να περιμένει τέσσερις μήνες για να γίνει η προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα λόγω βουλωμένων αρτηριών.

Με άμεση τηλεφωνική παρέμβαση, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διέυψεσε τον συσχετισμό ανάμεσα στα προβλήματα της διοίκησης και την καθυστέρηση στα χειρουργεία. Επιβεβαίωσε ότι δεν έχει διοριστεί ακόμη αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Λάρισας, και το θέμα θα λυθεί εντός 2-3 ημερών. Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου είναι σε θέση να υπογράψει και να παραγγείλει αναλώσιμα, χωρίς διοικητικό συμβούλιο. Η παραγγελία θα υποστεί εκ των υστέρων έλεγχο νομιμότητας, όπως εξήγησε ο Υπουργός.

«Σε λίγο θα βγει και ανακοίνωση από το νοσοκομείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του», τόνισε.

Κληθείς ο κ.Γεωργιάδης να απαντήσει στην καταγγελία ότι δεν γίνονται εγχειρήσεις γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα και ο διοικητής δεν υπογράφει για την παραγγελία τους, είπε ότι «αυτό θα διερευνηθεί». «Θα μου προωθήσετε την καταγγελία και θα τη διερευνήσω», είπε.


Φωτογραφία αρχείου