Νοσοκομείο Λάρισας: Σε λειτουργία η νέα ΜΕΘ Παίδων με 23 άτομα προσωπικό

  • Ελισάβετ Σταύρου
Νοσοκομείο Λάρισας
Η δημιουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο του 2022.

Ξεκινάει από σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, η λειτουργία της νέας ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Λάρισας, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ενημερώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), η ΜΕΘ διαθέτει 6 κλίνες, ενώ το ιατρικό δυναμικό περιλαμβάνει 1 διευθυντή, 3 επιμελήτες Β’ Παιδιατρικής και από 1η Σεπτεμβρίου θα μετακινηθεί άλλη μία παιδίατρος. Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, θα αποτελείται από 18 άτομα.

Η κτιριακή κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Λάρισας, η εσωτερική διαρρύθμιση και ο ιατροτεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός εξασφαλίσθηκε μετά από δωρεά του κ. Ξενοφώντα Καντώνια της εταιρίας COSMOS ALUMINIUM AE.

Για την πλήρη ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου βρίσκεται σε εξέλιξη έργο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προϋπολογισμού 1.179.320,00 ευρώ, όπως αναφέρει ο κ.Γεωργιάδης.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη νέα ΜΕΘ που ανέβασε ο υπουργός:

Φωτογραφία Twitter