Iatropedia

Νοσοκομείο Λήμνου: Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έφεραν στο φως οι γιατροί

Οι σωματικές βλάβες από ξυλοδαρμό ήταν εμφανείς στην 44χρονη γυναίκα και οι γιατροί ειδοποίησαν τις αρχές.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις, η γυναίκα παραδέχθηκε ότι τις σωματικές βλάβες της προκάλεσε ο σύζυγός της. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, αποκάλυψε το συμβάν.

«Συγχαρητήρια στους γιατρούς των Επειγόντων του Νοσοκομείου Λήμνου που αποκάλυψαν άλλο ένα τραγικό συμβάν ενδοοικογενειακής βίας», τονίζει ο ίδιος και εξιστορεί τα γεγονότα από την αρχή:

«Στο νοσοκομείο της Λήμνου το περασμένο Σάββατο 20/7/2024 στις 7 μ.μ. προσήλθε 44χρονη γυναίκα στα επείγοντα του νοσοκομείου με σοβαρές σωματικές βλάβες. Η ίδια είπε στους γιατρούς ότι έπεσε και κτύπησε στη σκάλα. Κάτι μας θυμίζει αυτό!!!!!! Οι Γιατροί αντιλήφθηκαν ότι οι σωματικές βλάβες προήλθαν από ξυλοδαρμό. Η γυναίκα παραδέχθηκε μετά από επίμονες ερωτήσεις των γιατρών ότι τις σωματικές βλάβες προκάλεσε ο σύζυγός της».

Οι γιατροί ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Η 44χρονη αποκάλυψε ότι δέχτηκε επίθεση από το σύζυγό της και ότι την απείλησε πως θα την σκοτώσει μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

«Είπε ότι την έσπρωξε και κτύπησε στο κεφάλι σε εσωτερική πόρτα του σπιτιού τους», τονίζει συγκεκριμένα.

ΠΟΕΔΗΝ: Παραμένει κρυμμένη η γυναίκα και ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος

Η γυναίκα υπέβαλε μήνυση κατά του συζύγου της στους αστυνομικούς που βρέθηκαν επιτόπου στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, ο σύζυγος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και συνελήφθη.

«Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι σήμερα ο άνδρας είναι ελεύθερος, κατοικεί κανονικά στο σπίτι τους και η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση, κρύβεται τρομαγμένη σε άλλο σπίτι. Τι απόφαση είναι αυτή της δικαιοσύνης; Ο σύζυγος έχει κτυπήσει πολλές φορές τη γυναίκα που φοβόταν να το αποκαλύψει. Έφθασε μέχρι την αστυνομία και άλλες φορές φοβήθηκε όμως να κάνει μήνυση. Τώρα παραμένει κρυμμένη η ίδια, χωρίς να της έχουν εγκαταστήσουν το Panic Button», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.