Νοσοκομείο «Μεταξά»: Δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες της Πάρου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

  • Iatropedia newsroom
μαστογραφία
Η δράση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με έγκριση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού

Ξεκινά στην Πάρο ο προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνου μαστού σε συνεργασία του Κέντρου Υγείας και του Νοσοκομείου «Μεταξά».

Το πρόγραμμα αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν ο Δημάρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος, η Προέδρος του Κ.Υ. Πάρου Μαρία Κουτσονικολή και ο Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού Αντώνης Σταχτέας.

Συζήτηση για επέκταση της συνεργασίας και σε άλλες ειδικότητες

Σε συνέχεια προηγούμενης επιτυχημένης δράσης (του προηγούμενου έτους), στο Κέντρο Υγείας Πάρου θα πραγματοποιηθεί και φέτος προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνου μαστού με εξειδικευμένο υπερηχογράφημα αλλά και μαστογραφία, από τον Ακτινοδιαγνώστη Μαστού κ. Σταχτέα Αντώνιο επιμελητή Α΄ του ΓΑΝΠ Μεταξά.

Η δράση του προσυμπτωματικού ελέγχου αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά, με την έγκριση και την υποστήριξη του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου Χρήστου Ροϊλού.

Με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που παρατηρείται από τους κατοίκους της Πάρου και της Αντιπάρου, οι διοικήσεις των δυο υγειονομικών μονάδων, κ.κ. Ευσταθόπουλος και Κουτσονικολή, παρουσία και του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, συζήτησαν το ενδεχόμενο επέκτασης αντίστοιχων δράσεων προληπτικής ιατρικής και σε άλλες ειδικότητες (π.χ. γυναικολογική, ΩΡΛ κλπ).

Η εξέταση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2284360082, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 12:00-13:00, με ημερομηνία έναρξης την προσεχή Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι ήδη τα περισσότερα ραντεβού έχουν κλειστεί, και απομένουν για προγραμματισμό λίγες κενές θέσεις ακόμα, για αυτό καλό θα είναι όσες και όσοι επιθυμούν να εξεταστούν, να καλέσουν τη Δεύτερα τηλεφωνικά στο Κ.Υ. Πάρου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος, με αφορμή την έναρξη της δράσης για 2η συνεχή χρόνια ανέφερε:

«Η παρουσία μας στο όμορφο νησί της Πάρου, δηλώνει εμφατικά τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας και των αυξημένων ιατρικών αναγκών  των κατοίκων της. 

Όπως το κάνουμε διαχρονικά είτε μέσω της τηλεϊατρικής, είτε μέσω έκτακτων αποσπάσεων ιατρικού προσωπικού για κάλυψη των αυξημένων καλοκαιρινών ιατρικών αναγκών νησιωτικών νοσοκομείων και κέντρων υγείας, είτε μέσω δράσεων προληπτικής ιατρικής όπως αυτή που ξεκινήσαμε πέρσι σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, γιατί η δράση αυτή έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία της Πάρου, για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Μαρία Κουτσονικολή καθώς και τον Δήμαρχο του νησιού Κώστα Μπιζά, με τους οποίους και συζητήσαμε το ενδεχόμενο επέκτασης αντίστοιχων πρωτοβουλιών προληπτικής ιατρικής.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ 2024 ΣΤΟ Κ.Υ. ΠΑΡΟΥ:

Για ηλικίες 30 – 38 ετών θα γίνει υπερηχογραφικός και ελαστογραφικός έλεγχος μαστών τις ακόλουθες ημέρες

  • 26/8/24 αποκλειστικά μόνο γυναίκες από την Αντίπαρο.
  • 27/8/24 – 30/8/24 γυναίκες από την Πάρο.

Για ηλικίες 39  ετών και άνω που δεν έχουν πραγματοποιήσει μαστογραφικό έλεγχο το τελευταίο 12μηνο θα γίνεται μαστογραφία, υπερηχογραφικός  και ελαστογρφικός έλεγχος τις  ημέρες 31/8/24 – 6/9/24.

Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να προσκομίσουν οποιαδήποτε εξέταση μαστού έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν.