Iatropedia

Νοσοκομείο Ναύπλιο: Εφημερίες υπό τον φόβο πυροβολισμών και επεισοδίων

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου για τα επεισόδια που συμβαίνουν εντός και εκτός νοσοκομείου.

Με τον φόβο μη τυχόν βρεθούν στη μέση επεισοδίων και πυροβολισμών εφημερεύουν γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, καθώς συχνά γίνονται μάρτυρες διενέξεων μεταξύ αντίπαλων οικογενειών Ρομά. Οι εργαζόμενοι ζητούν πλέον προστασία διότι φοβούνται πως, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα σημειωθεί τελικά τραγωδία.

«Κάθε φορά που υπάρχει εφημερία είναι η προσευχή μας να μην έχουμε τέτοια περιστατικά», δήλωσε στην ΕΡΤ η κυρία Ιωάννα Αθανασούλα, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας στο νοσοκομείο. «Συμβαίνουν συχνά-πυκνά. Κάθε φορά κάνουμε το σταυρό μας. Λέμε να είναι το τελευταίο, αλλά δυστυχώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο».

Αφορμή για τις δηλώσεις της αποτέλεσε ένα ακόμα περιστατικό με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία αλλά «ευτυχώς αυτή τη φορά δεν κινδύνευσε κάποιος από το προσωπικό, ούτε από τους εργαζόμενους ούτε από τους υπάρχοντες ασθενείς», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα Φάρ Ουέστ έξω από το Νοσοκομείο Ναυπλίου: Τραυματίες μετά από πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά

Θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα

Όπως περιέγραψε, η διένεξη δύο οικογενειών Ρομά έφερε πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο και ξυλοδαρμό μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση.

«Το προσωπικό προσπαθούσε να καλύψει και να κρύψει τους ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα περιστατικά να εξεταστούν, και να προστατευθεί και το ίδιο. Ταυτόχρονα έπρεπε να πρέπει ψύχραιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δύο τραυματισμένους από τις ομάδες αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων», ανέφερε η κυρία Αθανασούλα.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα, εκτίμησε, καθώς υπήρχαν πολλοί ασθενείς στο νοσοκομείο. «Ο κόσμος με προβλήματα έρχεται στα νοσοκομεία για να λάβει υπηρεσίες. Είτε αυτό είναι εγκεφαλικό, είτε καρδιολογικό ή παιδιατρικό περιστατικό, είτε γυναικολογικό ή χειρουργικό. Υπάρχει κόσμος λοιπόν που περιμένει να εξεταστεί. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι θα γινότανε αν άρχιζαν οι πυροβολισμοί να πέφτουν μέσα στο νοσοκομείο ή να φεύγουν σφαίρες αριστερά δεξιά στον κόσμο. Δεν θέλω να το διανοηθώ, δεν θέλω να το σκεφτώ καν», τόνισε.

Φωτογραφία: Eurokinissi