Νοσοκομείο Νίκαιας: Αντιδρούν οι γιατροί στην απόφαση του διοικητή να «κόψει» στο μισό τα τακτικά χειρουργεία

  • Ελισάβετ Σταύρου
Νοσοκομείο Νίκαιας
Έντονη είναι η αντίδραση των γιατρών στο Νοσοκομείο Νίκαιας με την απόφαση της διοίκησης για μείωση των τακτικών εισαγωγών περιστατικών.

Η διοίκηση στο Νοσοκομείο Νίκαιας κοινοποίησε την περασμένη Παρασκευή μια απόφαση, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνονται τακτικές εισαγωγές ασθενών την μέρα της γενικής εφημερίας και την προηγούμενη, δηλαδή θα περιοριστούν κατά το ήμισυ οι τακτικές εισαγωγές.

«Επειδή οι τακτικές εισαγωγές στην συντριπτικότατη πλειοψηφία τους είναι οι ασθενείς της λίστας αναμονής των τακτικών χειρουργείων, ο διοικητής αποφασίζει και διατάσσει αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα την περικοπή κατά το ήμισυ της χειρουργικής δραστηριότητας του νοσοκομείου», αναφέρει σε σημερινη της ανακοίνωση η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών ΓΝ Νίκαιας.

Ο λόγος για την μείωση των εισαγωγών, σύμφωνα με την διοίκηση, είναι οι εργασίες ανακαίνισης των παθολογικών κλινικών, ένα έργο απαραίτητο και ζωτικό για το νοσοκομείο.

«Επειδή όμως αυτές οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 15 μήνες, ο κ. διοικητής μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως αποφάσισε να περικόψει κατά 50% την χειρουργική δραστηριότητα του νοσοκομείου για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Μάλιστα παρέκαμψε τους επιστημονικούς αρμόδιους (επιστημονικό συμβούλιο, επιτροπή χειρουργείου, διευθυντή χειρουργικού τομέα, διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας) οι οποίοι ούτε καν ρωτήθηκαν και φυσικά δεν συναινούν σε αυτόν τον παραλογισμό», προσθέτουν οι γιατροί.

Καταγγέλουν τον διοικητή του νοσοκομείου ότι «φρενάρει» τις εγκρίσεις προμήθειας απαραίτητων υλικών (ακόμα και χειρουργικών ραμμάτων), ενώ χαρακτηρίζουν την επίκληση των εργασιών ανακαίνισης του 1ου ορόφου ως «ψευδεπίγραφη και προσχηματική».

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Νίκαιας απαιτούν την άμεση απόσυρση αυτής της «αυθαίρετης διαταγής», και καλούν τον διοικητή να εξασφαλίσει από την διοίκηση του ΕΚΑΒ τη μείωση του τεράστιου εφημεριακού φόρτου επειγόντων παθολογικών περιστατικών που διακομίζονται στο νοσοκομείο και να εξασφαλίσει συμπληρωματική χρηματοδότηση για το οικονομικό έτος 2024.

Φωτογραφία iStock