Τον «γολγοθά» που «ανεβαίνουν» οι καρκινοπαθείς στο Ρέθυμνο για να κάνουν χημειοθεραπείες καταγγέλουν οι ασθενείς και οι γιατροί, καθώς έκλεισε το ογκολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Αν και η κατάσταση της ογκολογικής μονάδας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ήταν πολύ καλή, κυρίως σε σχέση με την καθαριότητα, ήταν αποστελεχωμένη. Υπήρχε ένας γιατρός και δύο νοσηλεύτριες που εξυπηρετούσαν τους καρκινοπαθείς του Ρεθύμνου.
Όπως καταγγέλει καρκινοπαθής, «εγώ για τρία χρόνια που είμαι καρκινοπαθής, μπορούσα να κάνω τη θεραπεία μου και να γυρίσω στο σπίτι μου. Λόγω φόρτου, ο καημένος ο γιατρός μας δεν άντεξε μετά από τρία χρόνια, γιατί του υπόσχονταν να του φέρουν βοήθεια. Παραιτήθηκε και τον πήραν στο Ηράκλειο, στο Βενιζέλειο».
Το ογκολογικό τμήμα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έκλεισε, αναγκάζοντας τους ασθενείς να αλλάξουν νομό και να πάνε στα νοσοκομεία των Χανίων ή του Ηρακλείου, τουλάχιστον 160 χιλιόμετρα μακριά για να κάνουν χημειοθεραπείες.
«Το χειρότερο έγινε προχθές, όταν αξημέρωτα φύγαμε από την πόλη μας, το Ρέθυμνο, στις 07:20 ήμασταν στο νοσοκομείο Ηρακελίου για να πάρουμε σειρά και να μπούμε, και εν τέλει ήταν άλλοι εκεί και πήραν άλλα νούμερα», λέει ο κ. Δρανδάκης στην πρωινή εκπομπή του Action24.
«Εμείς οι 10 Ρεθυμνιώτες, άλλοι σε πιο βαριά κατάσταση με δύο συνοδούς, περιμέναμε από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 12:00 για να μας βάλουν μέσα. Είμαστε εκτεθειμένοι και σε άλλες ασθένειες τόσο στο νοσοκομείο όσο και στα ΚΤΕΛ. Στο Βενιζέλειο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το ποιος βγαίνει και ποιος μπαίνει, και τα εργαλεία των θεραπειών είναι εκτεθειμένα», κατέληξε ο καρκινοπαθής από το Ρέθυμνο.
«Δεν προκηρύχθηκε ποτέ 2η θέση για ογκολόγο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου»
Από την μεριά του, ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου ότι δεν ασχολείται με την επίλυση του ζητήματος. «Είναι μία σοβαρότερη επίπτωση μίας γενικότερης απαξίωσης του νοσοκομείου μας», όπως λέει.
«Ο εξαίρετος αυτός ογκολόγος σήκωσε το βάρος των καρκινοπαθών του νομού. Είχε μια ελπίδα, καθώς οι θέσεις που είχαν συσταθεί για ογκολόγο ήταν δύο, και πιστεύε πως θα γίνει η προκήρυξη και θα έρθει ένας δεύτερος συνάδελφος», συνέχισε ο κ. Σαριδάκης.
«Ωστόσο, δεν προκηρύχθηκε ποτέ η δεύτερη θέση και χρησιμοποιήθηκε σε άλλα πόστα, όπως για γιατρό COVID. Χρησιμοποιήθηκε για πάσα νόσο. Δεν μας απάντησαν τίποτα από τη διοίκηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών για τη σοβαρή καταγγελία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Φωτογραφία iStock