Νοσοκομείο Σάμου: Κατέρρευσε η μοναδική παιδίατρος από τις εξαντλητικές εφημερίες – Νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού

  • Ελισάβετ Σταύρου
Νοσοκομείο Σάμου
Τα εξαντλητικά ωράρια των εφημεριών έστειλαν την μοναδική παιδίατρο του Νοσοκομείου Σάμου σε νοσοκομείο της Αθήνας με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τραγική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σάμου από τις ελλείψεις προσωπικού, ενώ οι λίγοι γιατροί που έχουν απομείνει εξαντλούνται από τις συνεχόμενες εφημερίες που αναγκάζονται να καλύπτουν, εν μέσω της τουριστικής σεζόν και των υψηλών θερμοκρασιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μοναδικής παιδιάτρου του νοσοκομείου, η οποία μετά από 20 ημέρες εφημεριών κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στην παθολογική κλινική. Απο εκεί διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται με συμπτώματα ισχαιμικού εγκαφαλικού επεισοδίου.

Το νοσοκομείο Σάμου μένει έτσι χωρίς παιδίατρο, καθώς οι άλλες 2 παιδίατροι που υπηρετούσαν μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου δήλωσαν την παραίτηση τους. Οι γιατροί του Νοσοκομείου διαμαρτύρονται, καθώς, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, «κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί, ενώ αντιθέτως και ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις μετακίνησαν εκτός Νομού ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με τη συναίνεση όλων των υπευθύνων, στο Αγαθονήσι και την Πάτμο».

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου (ΕΝΙΣ) στην ανακοίνωση της καλεί τους υπεύθυνους να δράσουν άμεσα καθώς το νοσοκομείο κινδυνεύει να κλείσει από τις σοβαρότατες ελλείψεις.

Από την μεριά του, και ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου με δική του ανακοίνωση προειδοποιεί ότι και τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο, αφού όσοι γιατροί έχουν απομείνει είναι εξουθενωμένοι.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου: «Η Παιδιατρική κλινική κλείνει αφού υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες από παιδιάτρους με σοβαρές συνέπειες και στη Μαιευτική κλινική όπου είναι αναγκαία η παρουσία παιδιάτρου (Χωρίς μόνιμη παιδίατρο, με μια παιδίατρο με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και μια ειδικευόμενη μετακινημένη από νοσοκομείο Αθηνών έως 22-08-2024)».

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΣ:

«Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου καθίσταται όλο και χειρότερη. Επανειλημμένως  έχουμε δηλώσει ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν με το ελάχιστο ιατρικό  προσωπικό, ενώ  η αναγκαστική  υπερεφημέρευση έχει προκαλέσει, σωματική και ψυχική κόπωση.

Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών.

Κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί. Αντιθέτως και ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις μετακίνησαν εκτός Νομού, ιατρούς από το Κ.Υ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ με την συναίνεση όλων των υπευθύνων στο Αγαθονήσι και στην Πάτμο.

Το Νοσοκομείο Σάμου με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει. Επιτέλους, αν σας ενδιαφέρει κάντε κάτι άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση των γιατρών.

Φωτογραφία Νοσοκομείο Σάμου