Νοσοκομείο Σαντορίνης: Τραυματιοφορέας πέθανε την ώρα της διακομιδής του στην Αθήνα, λόγω έλλειψης γιατρών

  • Ελισάβετ Σταύρου
Νοσοκομείο Σαντορίνης
Πρώτη φορά με υψηλό πυρετό πήγε στο νοσοκομείο Σαντορίνης στις 8/6 και κρίθηκε ότι δε χρήζει εισαγωγής.

Ένας 42χρονος τραυματιοφορέας που εργαζόταν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης έχασε τη ζωή του, χθες Τρίτη, την ώρα της διακομιδής του στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο 42χρονος νοσηλεύτηκε για 3 ημέρες στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του νοσοκομείο με πολύ υψηλο πυρετό.

Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κ.Μιχάλης Γιαννάκος, το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει παθολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο. Έχει έναν καρδιολόγο που «κράτησε» από τις 9 Ιουνίου τον τραυματιοφορέα στο τμήμα βραχείας νοσηλείας.

Αεροδιακομίσθηκε μόλις χθες το απόγευμα και πέθανε στο ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο Νίκαιας μετά την αεροδιακομιδή από ανακοπή παρά τις υπεράνθρωπες προσπαθείες των συναδέλφων του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου Νίκαιας. «Εάν είχε διακομισθεί από τη πρώτη στιγμή μπορεί να ζούσε. Εάν είχε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης μπορεί να ζούσε χωρίς να χρειασθεί διακομιδή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννάκος.

Πρώτη φορά με υψηλό πυρετό πήγε στο νοσοκομείο Σαντορίνης στις 8/6 και κρίθηκε ότι δε χρήζει εισαγωγής και επανήλθε την επόμενη ημέρα που έγινε η εισαγωγή.

Ο 42χρονος τραυματιοφορέας δεν ήταν από το νησί και γι’ αυτό έμενε στο παλαιό κλειστό κέντρο υγείας, όπως και πολλοί συνάδελφοι. «Που να βρεις χρήματα να νοικιάσεις σπίτι με μισθούς 700 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Κρίμα. Φωναζουμε τόσο καιρό, τόσα χρόνια… Συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους. Ήταν εργατικός και αγαπητός συνάδελφος. Θρηνούμε όλοι», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI