Novo Nordisk: Δεύτερη φωτιά σε μία εβδομάδα σε εγκαταστάσεις της εταιρείας που παράγει το Ozempic

  • Iatropedia newsroom
Ozempic
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η δεύτερη φωτιά ξέσπασε σε εξωτερικό χώρο, αλλά εξαπλώθηκε σε κτήριο γραφείων όπου είναι η έδρα της εταιρείας

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk, που παρασκευάζει το γνωστό φάρμακο για τον διαβήτη Ozempic και το Wegovy για την απώλεια βάρους, στη Δανία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά ξέσπασε σε εξωτερικό χώρο, αλλά εξαπλώθηκε σε κτήριο γραφείων όπου είναι η έδρα της εταιρείας.

Το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που, σύμφωνα με τους επικεφαλής της πυροσβεστικής, ένα από τα κτήρια της διοίκησης της Novo Nordisk, το οποίο καταστράφηκε από τις φλόγες, αλλά και από το νερό που έπεσε κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, πιθανότατα θα πρέπει να κατεδαφιστεί.

Είναι αβέβαιο ακόμα πώς ξεκίνησε η φωτιά. Η εταιρεία ανέφερε στο TV2 ότι αντιλήφθηκαν τη φωτιά ταυτόχρονα με τα μέσα ενημέρωσης και εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το γεγονός.

Είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που μια εγκατάσταση της Novo Nordisk πιάνει φωτιά.

Την περασμένη Πέμπτη εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οροφή μονάδας στο Kalundborg, που πιθανότατα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

FLiRT: Τι γνωρίζουμε και τι δεν γνωρίζουμε για τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού

Γρίπη των πτηνών: Πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο στην Αυστραλία

Προσπερματικά υγρά: Τι είναι και ποιες είναι οι πιθανότητες εγκυμοσύνης