Iatropedia

Ο FDA εγκρίνει σαν ακουστικά βαρηκοΐας τα AirPods με το ειδικό λογισμικό

The man listens attentively with her palm to her ear, the news concept.

Πρόκειται για το πρώτο λογισμικό και τα πρώτα ακουστικά του είδους τους που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται χωρίς συνταγή γιατρού ως ακουστικό βοήθημα με τη «βούλα» του FDA

Έγκριση για τη χρήση του ειδικού λογισμικού ενίσχυσης της ακοής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα νέα ακουστικά AirPods Pro σαν βοήθημα για τη βαρηκοΐα έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πρόκειται για το πρώτο λογισμικό και τα πρώτα ακουστικά του είδους τους (κανονικά ακουστικά για φορητές συσκευές) που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται χωρίς συνταγή γιατρού ως ακουστικό βοήθημα με τη «βούλα» του FDA.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι τα AirPods Pro 2 μπορούν να «μετατραπούν» σε εξατομικευμένο ακουστικό βοήθημα μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης λογισμικού που θα ενισχύει συγκεκριμένους ήχους σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της ομιλίας ή στοιχείων από το περιβάλλον του χρήστη.

Οι νέες αυτές λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες το φθινόπωρο για τους χρήστες των AirPods Pro 2 σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Αφού εγκατασταθεί και προσαρμοστεί στις ακουστικές ανάγκες του χρήστη, το λογισμικό επιτρέπει στις εκδόσεις των AirPods Pro να λειτουργούν ως OTC ακουστικό βοήθημα, στόχος του οποίου είναι να ενισχύει τους ήχους για άτομα 18 ετών και άνω με αντιληπτή ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή υγείας.

«Η απώλεια ακοής είναι ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς», δήλωσε η Michelle Tarver, διευθύντρια του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας του FDA.

Η έγκριση ενός λογισμικού ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς συνταγή προωθεί τη διαθεσιμότητα, την προσβασιμότητα και την αποδοχή της υποστήριξης της ακοής, πρόσθεσε.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

COVID: Τι είναι η νέα υποπαραλλαγή Xec που εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Απίστευτος διάλογος της Ματίνας Παγώνη με την Ανθή Βούλγαρη για τη νέα παραλλαγή xec

Παιδικός διαβήτης: Κατακόρυφη αύξηση στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια καταγράφει μελέτη – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα