Ο καταρροϊκός πυρετός ακυρώνει μία παράδοση 800 και πλέον ετών στη Μαδρίτη

  • Iatropedia newsroom
Η παραδοσιακή «παρέλαση» των προβάτων στη Μαδρίτη
Μια φορά τον χρόνο, τα πρόβατα βγαίνουν στους δρόμους της Μαδρίτης στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης «Fiesta de la Trashumancia»

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης ακύρωσε σήμερα την παραδοσιακή ετήσια βοσκή κοπαδιών από πρόβατα στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή ως προληπτικό μέτρο για να περιοριστεί ο καταρροϊκός πυρετός του προβάτου.

Ο καταρροϊκός πυρετός του προβάτου, που μεταδίδεται από έντομα, μπορεί να αποβεί θανατηφόρος για τα οικόσιτα μηρυκαστικά, όπως τα πρόβατα, τα βοοειδή και οι κατσίκες. Η ασθένεια είναι παρούσα σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας και με διαφορετικές παραλλαγές.

Μια νέα παραλλαγή, η BTV3, κυκλοφορεί από πέρυσι στην Ολλανδία, το βόρειο Βέλγιο και τη δυτική Γερμανία και πρόσφατα εμφανίστηκε στη νοτιοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας.

Αν και δεν εντοπίστηκαν κρούσματα της νέας παραλλαγής στην περιοχή της Μαδρίτης, οι Αρχές ακύρωσαν προληπτικά τη διέλευση.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου πρέπει να περιορίσουμε τη συγκέντρωση και τη μετακίνηση των ζώων», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του τμήματος γεωργίας της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης.

Μια φορά τον χρόνο, τα πρόβατα βγαίνουν στους δρόμους της Μαδρίτης στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης «Fiesta de la Trashumancia», παρουσιάζοντας τις παραδοσιακές διαδρομές που χρησιμοποιούνται για τη βοσκή των ζώων.

Ο καταρροϊκός πυρετός ακυρώνει μία παράδοση 800 και πλέον ετών στη Μαδρίτη

Φωτογραφία από τη διέλευση των κοπαδιών το 2019

Η παράδοση αυτή, η οποία συνεχιζόταν για 800 χρόνια, εξαφανίστηκε τον 19ο αιώνα, αλλά αναβίωσε πριν από τρεις δεκαετίες, ενθουσιάζοντας ντόπιους και τουρίστες.

Οι βοσκοί έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τα ζώα τους προς τα νότια βοσκοτόπια για τον χειμώνα περνώντας μέσα από κάποιες από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πόλης, όπως η πλατεία Puerta del Sol.

Εκστρατείες εμβολιασμού κατά της νέας παραλλαγής εφαρμόζουν ήδη πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Φωτογραφίες: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στρες, κορτιζόλη και βάρος: Πόσο επηρεάζει το άγχος τα κιλά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Υπερσυνταγογραφήσεις: Γιατρός είχε γράψει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε φάρμακα

Υπερσυνταγογράφηση: «Ήμουν ετοιμοθάνατος και γράφτηκαν 159 συνταγές από την IP μου», υποστηρίζει γιατρός