Iatropedia

Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας βάζει την επιχειρηματικότητα στα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου

Η εισαγωγή της νεανικής επιχειρηματικότητας στα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου και η ενημέρωση των μαθητών για τις δυνατότητες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους, αποτελούν στόχο ζωής για τον Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα, τον νεότερο σε ηλικία Αντιδήμαρχο στο Παλαιό Φάληρο.

«Σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουμε σε ετήσια βάση την ημερίδα “Ευρωπαϊκή νέα γενιά: Οι επαγγελματικές, εθελοντικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους”, για παιδιά της δευτέρας και της πρώτης Λυκείου» εξηγεί ο ίδιος.

«Στόχος της ημερίδας είναι να μάθουν τα παιδιά των Λυκείων του Παλαιού Φαλήρου τρία πράγματα:

Ο 30χρονος Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας, Διαιτολόγος, καθηγητής Διαιτολογίας και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Bolton, λέει στο iatropedia.gr: «Το όνειρό μου ήταν και είναι να μπορέσω να προσφέρω σε αυτά τα παιδιά όλα όσα χρειάζονται για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια της και να πετύχουν τους στόχους τους.

Τόσο η δικιά μου όσο και η νεότερη γενιά έχουμε ζήσει την τελευταία δεκαετία μια αλληλουχία κρίσεων, δεν το βάζουμε όμως κάτω. Οι δυσκολίες δεν πρέπει να γίνουν δικαιολογία να τα παρατήσουμε, αλλά κίνητρο για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Χαίρομαι που βλέπω ότι τα νέα παιδιά ενδιαφέρονται πολύ για θέματα όπως είναι η νεανική επιχειρηματικότητα και οι επιστήμες.

Οραματίζομαι μια Ελλάδα στην οποία θα είμαστε περήφανοι όχι μόνο για το παρελθόν μας αλλά και για το παρόν μας, για όλα όσα είμαστε και κάνουμε τώρα. Θεωρώ πως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό, η νέα γενιά είναι ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα. Για αυτό προσπαθώ μέσα από τον Δήμο, τα παιδιά του Παλαιού Φαλήρου να έχουν όλα τα εφόδια και τις παροχές που χρειάζονται για να πετύχουν.

Ήδη στο Παλαιό Φάληρο, μαζί με την Καλλιθέα και τον Άλιμο, έχουμε δημιουργήσει το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΣΥΔΝΑ, μέσα από το οποίο όλοι οι Παλαιοφαληριώτες επιχειρηματίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν δωρεάν συμβουλευτική για την επιχείρησή τους. Το ίδιο Κέντρο μπορούν να αξιοποιήσουν και οι μαθητές των σχολείων μας, μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο ή από το Πανεπιστήμιο.

Μέσα από αυτό, χρησιμοποιώντας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τους παρουσιάζουμε κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μπορούν με ελάχιστο ρίσκο να ξεκινήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση, να δημιουργήσουν το δικό τους προϊόν του και, κυρίως, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας είναι Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο δήμο Παλαιού Φαλήρου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Φωστηρόπουλου «Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο».