Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα νέα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»: «Το ΕΣΥ αλλάζει»

  • Ελισάβετ Σταύρου
Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των υποδομών και των παροχών προς τους ασθενείς στο χώρο της Υγείας, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 1,26 εκατ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες και είναι σε λειτουργία, ενώ αναμένεται η παράδοση άλλων 600 τμ. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα για άλλη μια φορά το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας για να επιβλέψω τα πολύ μεγάλα έργα που γίνονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Το νοσοκομείο Αγία Σοφία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα σύγχρονα νοσοκομεία».

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι «το ΕΣΥ αλλάζει, χωρίς να κρύβουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία κληρονομήσαμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε τις ιδιωτικές χορηγίες στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ υπενθύμισε ότι το νέο πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο που κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής χορηγίας.

«Εδώ στο νοσοκομείο Αγία Σοφία θα λειτουργήσει σύντομα το νέο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και εγώ προσωπικά έχω αναδείξει τα ζητήματα σε παιδιά και εφήβους», συνέχισε.

«Με το εξαιρετικό προσωπικό και τη διοίκηση συζητήσαμε τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα νοσηλευτικού προσωπικού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για να λυθούν και αυτά τα προβλήματα.

Από την μεριά του, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στα ΤΕΠ του «Αγία Σοφία», θα ακολουθήσουν έργα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχει δρομολογηθεί η αγορά ενός γραμμικού επιταχυντή για τις παιδικές νεοπλασίες, ένα μηχάνημα νέας τεχνολογίας κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μητσοτάκης

Δείτε τις δηλώσεις:

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI