Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του από άγνωστο στην είσοδο της ΔΕΘ

  • Iatropedia newsroom
88η ΔΕΘ
"Περίεργη" χαρακτηρίζει την επίθεση ξυλοδαρμού σε βάρος του κατά την είσοδό του στην 88η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια κατά την πορεία «Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) χθες Παρασκευή (6/9), ενώ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, άτομο του επιτέθηκε για να το χτυπήσει στην είσοδο της ΔΕΘ, την ώρα που ετοιμαζόταν να εισέλθει μαζί με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, Κυριάκο Θεοδοσάκη.

Οι δύο άνδρες κάλεσαν σε βοήθεια, όμως, όπως λέει ο καταγγέλλων, δεν υπήρχαν πουθενά αστυνομικοί να αποτρέψουν την επίθεση, γεγονός το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «περίεργο» καθώς η αστυνομική δύναμη στην ΔΕΘ αυτές τις μέρες είναι ισχυρή.

Δείτε πως αφηγείται ο ίδιος, τα όσα υποστηρίζει ότι έγιναν:

«Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Θεοδοσάκης Κυριάκος αποφασίσαμε να επισκεφθούμε τον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ. Είναι γνωστό ότι στην είσοδο βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί που ελέγχουν την είσοδο και είναι βέβαιον ότι υπάρχουν και κάμερες. Ακριβώς στην είσοδο της ΔΕΘ ένα άτομο επιτέθηκε να κτυπήσει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ βρίζοντας με εκφράσεις πεζοδρομίου για την κριτική που ασκεί στη λειτουργία του ΕΣΥ.

Επενέβη ο συνάδελφος και άρχισε να τον σπρώχνει και να τον κτυπάει. Η αστυνομία άφαντη για να ζητήσουμε βοήθεια παρ ότι σε λίγο θα έρχονταν ο Πρωθυπουργός. Περαστικός ποδηλάτης μας βοήθησε. Τελικά μπήκαμε εντός του εκθεσιακού χώρου.

Στην είσοδο μας περίμεναν δεκάδες αστυνομικοί της ασφάλειας που μας συνόδευαν από πολύ κοντά σε όλο το χώρο της Έκθεσης για ακατανόητο λόγο. Αφού ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας ζητήσαμε να μας προστατέψουν στην έξοδο. Προθυμοποιήθηκαν αλλά στην έξοδο άφαντος ο τύπος. Πολύ περίεργα πράγματα. Ζητάμε από την αστυνομία να επιληφθεί του συμβάντος, να ταυτοποιήσει τον τραμπούκο από τις κάμερες και να του ασκηθεί δίωξη», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.