Ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε ανοιχτά για τις παρενέργειες από την θεραπεία για τον καρκίνο

  • Iatropedia newsroom
βασιλιάς Κάρολος
Μιλώντας σε βετεράνους, ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε μια δυσάρεστη παρενέργεια που του προκάλεσαν οι θεραπείες.

Ο Βρετανός μονάρχης, βασιλιάς Κάρολος, αποκάλυψε πριν λίγο καιρό ότι πάσχει από κάποια μορφή καρκίνου, χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς ο τύπος, και από τότε πολύ λίγα έχουν γίνει γνωστά για την υγεία του και τις θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται.

Στις αρχές Φεβρουαρίου διαγνώστηκε με καρκίνο στη διάρκεια προγραμματισμένης επέμβασης για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Από τότε έχει επιστρέψει σε μερικά από τα δημόσια καθήκοντά του. Χθες, Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, παρέδωσε στον πρίγκιπα Γουίλιαμ τον ρόλο του Αρχηγού της Αεροπορίας Στρατού.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής, ο βασιλιάς Κάρολος συνομίλησε με κάποιους από τους βετεράνους. Ένας από αυτούς είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε χημειοθεραπεία για καρκίνο των όρχεων και μιλώντας μαζί του, ο μονάρχης της Βρετανίας αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει χάσει την αίσθηση τις γεύσης από τις θεραπείες που υποβάλλεται για τον καρκίνο.

Δεν προσδιόρισε αν αυτές οι θεραπείες είναι χημειοθεραπείες, καθώς το Παλάτι δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες για την πορεία της υγείας του 75χρονου βασιλιά.

Οι θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να έχουν διάφορες μορφές. Κάποιες είναι πιο εντατικές – απαιτούν πολλά πήγαινε και έλα στο νοσοκομείο – και έχουν περισσότερες παρενέργειες από άλλες. Άλλες μπορούν να γίνουν και κατ’ οίκον.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων της χειρουργικής επέμβασης, της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας για την αφαίρεση ή την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Συχνά χρησιμοποιείται συνδυασμός προσεγγίσεων.

Με πληροφορίες από: Sky News / Φωτογραφία αρχείου