ΟΔΙΠΥ: Παραιτήθηκε το ΔΣ, επίκειται «ανασχηματισμός» από τον Άδωνι Γεωργιάδη

  • Γιάννα Σουλάκη
ΟΔΙΠΥ
Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΠΥ, Βασίλη Μπαλάνης και όλα τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία.

Τις παραιτήσεις ζήτησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενόψει αλλαγών στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο οργανισμούς, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα.

Η θέση του νέου Διευθύνοντος όπως και των μελών του ΔΣ αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, καθώς ο Οργανισμός έχει πολλά έργα σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία, έχει στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας, (ασφάλεια, επάρκεια, καθολικότητα) με βάση τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα και μέχρι σήμερα είχε φανεί πως επιτελούσε ένα σημαντικό έργο, παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του.

Το όνομα του νέου Διευθύνοντος, ενδεχομένως να μην αποτελέσει έκπληξη, καθώς ενδέχεται να προέρχεται από τη δεξαμενή συνεργατών του Υπουργού σε προηγούμενες θέσεις του (Υπουργείο Ανάπτυξης / Εργασίας).

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Μπαλάνης, ο οποίος κατέθεσε την οριστική του παραίτησή, θα παραμείνει στο χώρο της Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά μάλλον στον ιδιωτικό τομέα.