Οι φορείς της Πρωτοβάθμιας στηρίζουν τους γιατρούς στον αγώνα τους για την απόσυρση του άρθρου 65 του νομοσχεδίου

  • Γιάννα Σουλάκη
Το Συντονιστικό στηρίζει τις ενέργειες όλων των φορέων Π.Φ.Υ. ανά την Ελλάδα για την απόσυρση του άρθρου 65 του Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία.

Πρόκειται για την επίμαχη διάταξη, η οποία έχει ενταχθεί στο Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και προβλέπει την επιβολή ποινής με στέρηση της συνταγογράφησης σε όποιο ιδιώτη γιατρό αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, όταν του ζητηθεί να καλύψει κενά υποστελεχωμένων υγειονομικών μονάδων.

«Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Π.Φ.Υ. τίθεται αλληλέγγυο και στηρίζει τις αποφάσεις του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και ζητά να αποσυρθεί το άρθρο 65 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία. Στηρίζει κάθε ενέργεια που προέρχεται από οποιοδήποτε φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανά την Ελλάδα για το δίκαιο αίτημα της κατάργησης του επαχθούς αυτού άρθρου 65 που επιτρέπει την επίταξη των ιδιωτών γιατρών προκειμένου να καλύπτουν τα κενά του Ε.Σ.Υ», αναφέρουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, προσθέτουν οι γιατροί και καταλήγουν:

«Θεωρούμε ως μοναδική λύση του προβλήματος τον διάλογο του Υπουργείου Υγείας με τους αρμόδιους φορείς της χώρας με πρόθεση τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες με ειδικά οφέλη για τις «άγονες» περιοχές».