Iatropedia

Οι γιατροί από το «Γεννηματάς» και το Παίδων «Αγ.Σοφία» έσωσαν παιδάκι 2 χρονών που είχε τραυματιστεί σοβαρά

Close up hand of parent holding hand of child in hospital, saline intravenous (IV) on hand, shallow depth of field (DOF) saline intravenous (IV) in focus. Vintage picture style.

Ένα πολύ σημαντικό ιατρικό επίτευγμα έγινε την Δευτέρα, με την άψογη συνεργασία των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Σοφία και του Γ.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς».

Παιδάκι 2 χρόνων που παραθέριζε στη χώρα μας, σώθηκε χάρη στην επιστημονική επάρκεια και ικανότητα των γιατρών στο νοσοκομείο Γεννηματάς και στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), όπου αναφέρει ότι η επεμβατική πράξη που διενεργήθηκε στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» είναι πρωτοποριακή ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, σώθηκε η ζωή ενός παιδιού 2 χρόνων το οποίο είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη χώρα μας και αμέσως διακομίστηκε από το νησί που βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφία» και εισήχθη άμεσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και σταθεροποιήθηκε η κλινική του κατάσταση.

Λόγω των πολύπλοκων προβλημάτων κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια Επιστημονικού Συμβουλίου από το θεράποντα ιατρό, Χειρουργό κ.Γεωργόπουλο Ιωάννη, με τη συμμετοχή ιατρών από διαφορετικές ειδικότητες. Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» στο τμήμα του Αγγειογράφου, όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφία» όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση.

Τα συγχαρητήρια Γεωργιάδη στους γιατρούς και διοικητές των νοσοκομείων

Ο Υπουργός Υγείας έδωσε τα συγχαρητήριά του στους γιατρούς που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του πολύ απαιτητικού και σύνθετου περιστατικού και συγκεκριμένα στον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικης Κλωνάρη Χρήστο, τον Διευθυντή της ΠαιδοχειρουργικήςΚλινικής Χριστόπουλο Νικόλαο, την Διευθύντρια της Μονάδας ΕντατικήςΘεραπείας Μπαραμπαρέσου Χαρά και την Καζαντζή Μαρία και στους Αναισθησιολόγους Γαζελόπουλου Ειρήνη, Φλούδα Λητώ και Φιλιππία Αρώνη, καθώς και στη Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», Κ.Δημακοπούλου.

Θερμά συγχαρητήρια έδωσε και στην Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβούλιου του «Γ.Γεννηματάς» κ. Ματίνα Παγώνη που ενέκρινε την διενέργεια της επεμβατικής πράξης, καθώς και στο ΕΚΑΒ και στις Διοικήσεις των δύο νοσοκομείων για την άμεση και ασφαλή μεταφορά του παιδιού. «Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον θεράποντα Παιδοχειρουργό Γεωργόπουλο Ιωάννη και στον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη που διενέργησε την πρωτοποριακή επεμβατική πράξη. Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ανάρτησή του.

Φωτογραφία iStock