Iatropedia

Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο: Συνέδριο για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των βαλβιδικών παθήσεων

Θα διεξαχθεί 29 Ιουνίου έως και 1 Ιουλίου 2023 στο ΩΚΚ και στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Θα παρουσιασθούν πολλά περιστατικά.

Η διαθερμική θεραπεία των βαλβιδοπαθειών της καρδιάς και οι σύγχρονες απεικονιστικές τεχνικές που βελτιώνουν τη διάγνωσή τους θα παρουσιασθούν στο Συνέδριο Advanced Valve Therapies 2023 του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ).

Το συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας ΩΚΚ και έχει την υποστήριξη της Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού του Κέντρου. Θα διεξαχθεί  από τις 29 Ιουνίου 2023 έως και την 1η Ιουλίου 2023, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά ζωντανών μεταδόσεων (live και live-in-a-box) ενδιαφερόντων περιστατικών που αφορούν τη διαδερμική θεραπεία βαλβιδοπαθειών. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια (workshops) τα οποία θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε τεχνικές απεικόνισης (αξονική τομογραφία, διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογραφήμα, 3D εκτύπωση).

Έλληνες και ξένοι ειδικοί στον τομέα της διαδερμικής και ελάχιστα επεμβατικής θεραπείας των βαλβιδικών παθήσεων θα συζητήσουν για:

Διαδερμική αντικατάσταση βαλβίδας

Όπως επισημαίνει το ΩΚΚ σε ανακοίνωσή του, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων. Ασθενείς που κάποτε δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν λόγω υψηλού περιεγχειρητικού κινδύνου και θνησιμότητας, αντιμετωπίζονται πλέον με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.

Μία από αυτές είναι η διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας. Το Νοέμβριο 2007 πραγματοποιήθηκαν στο ΩΚΚ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι πρώτες τοποθετήσεις διακαθετηριακών αορτικών βαλβίδων. Οι διαδερμικές θεραπείες επεκτείνονται πλέον:

Μία από τις σημαντικότερες καινοτόμες λύσεις που αφορούν την κλινική πράξη είναι η λειτουργία της διεπιστημονικής Ομάδας Καρδιάς. Οι επεμβατικοί καρδιολόγοι συνεργάζονται στενά με άλλους ειδικούς για να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για τη θεραπεία των ασθενών. Στην Ομάδα Καρδιάς συμμετέχουν:

Το συνέδριο AVT 2023 του ΩΚΚ απευθύνεται στους ιατρούς και συνεργάτες της Ομάδας Καρδιάς οι οποίοι ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τη σύγχρονη αντιμετώπιση των βαλβιδικών παθήσεων.