Καρφίτσες, κέρματα, μπαλάκια, δαχτυλίδια, μέχρι και i-pad και κούκλες…barbie έχουν ανακαλύψει μέσα στα σώματα ασθενώ, γιατροί, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα φυσικά. Σε πολλές περιπτώσεις και αυτό μπορεί να το διηγηθεί ο κάθε γιατρός που έχει αντιμετωπίσει κάποιο παρόμοιο περιστατικό, οι ασθενείς πηγαίνουν με πόνους στην κοιλιά (για παράδειγμα) και όταν ερωτώνται εάν κατάπιαν κάτι κατά λάθος το αρνούνται…
Το αρνούνται βεβαίως μέχρι να γίνει η πρώτη ακτινογραφία που θα αποκαλύψει τα πάντα. Σας παρουσιάζουμε σήμερα κάποιες ακτινογραφίες με τα πιο περίεργα αντικείμενα που βρήκαν οι γιατροί μέσα σε σώματα ασθενών
Ένα δαχτυλίδι. Το βλέπετε, διακρίνεται καθαρά. Ο άνδρας είπε στους γιατρούς ότι το κατάπιε κατά λάθος και μετά πήγε σε νοσοκομείο γιατί προφανώς κόλλησε και είχε πόνους στο στομάχι αλλά και δυσφορία
Ο Buzz lightyear, ο αγαπημένος κούκλος των παιδιών από την ταινία “Toy story”. Η συγκεκριμένη κούκλα βρέθηκε σε ανάποδη θέση στην κοιλιά μιας 45χρονης κυρίας από το Ντάλας των ΗΠΑ. Στους γιατρούς είπε ότι δεν κατάλαβε πως έγινε κάτι τέτοιο γιατί κοιμόταν
Η ακέφαλη Barbie. Και αυτή βρέθηκε στην κοιλιά ενός μεσήλικα άνδρα. Στους γιατρούς είπε πως κάθισε κατά λάθος πάνω της μόλις είχε βγει από το μπάνιο. Δεν κατάφερε όμως να εξηγήσει γιατί έλειπε το κεφάλι της κούκλας…
Στις επόμενες πέντε φωτογραφίες θα δείτε τα πιο απίθανα αντικείμενα που και αυτά βρέθηκαν στην κοιλιά κάποιων ασθενών. Ένα κουτί για χάπια, μια πρίζα μαζί με το καλώδιο της, ένα ipod, μια κασέτα από αυτές τις παλιές που έπαιζαν στα κασετόφωνα, και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.
Κέρματα. Στην ακτινογραφία αυτή κάποιος κατάπιε 5 κέρματα. Του κάθισαν βαριά και δυσκολοχώνευτα όμως και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Για την ιστορία να σας πούμε ότι ήταν ευρώ και όχι δραχμές και ο ίδιος χαριτολογώντας είπε ότι τα κατάπιε με δυσκολία μεν αλλά άξιζε τον κόπο να τα αποταμιεύσει…
Ένα ψαλίδι. Αυτό το αντικείμενο και εάν έκρυβε κινδύνους. Ο ασθενής δεν μπορούσε να κουνηθεί. Στην παραμικρή του κίνηση ένιωθε μαχαίρια να του σκίζουν την κοιλιά. Τελικά οι γιατροί κατάφεραν στο χειρουργείο, να το βγάλουν.
Σε πολλές περιπτώσεις ένα καθαρτικό έκανε τη δουλειά του και μετά από κάποιες ώρες οι ασθενείς έπαιρναν εξιτήριο. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που οι γιατροί χρειάστηκε να επέμβουν χειρουργικά γιατί η υγεία των ασθενών κινδύνευε άμεσα.