Iatropedia

Ozempic: Οι ελλείψεις δεν θα επηρεάσουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες

Ozempic Insulin injection pen or insulin cartridge pen for diabetics. Medical equipment for diabetes parients.

Η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες για να αυξήσει την παραγωγή της ώστε να μπορεί να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για το Ozempic και το Wegovy,

Οι περιστασιακές  ελλείψεις του αντιδιαβητικού φαρμάκου Ozempic στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αναμένεται να συνεχιστούν το τελευταίο τρίμηνο του 2024, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει, δεν θα επηρεάσουν όλα τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τη δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk που το παράγει.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) τη Δευτέρα, η εταιρεία συνιστά στους επαγγελματίες υγείας να συνεχίσουν να μειώνουν τις συνταγογραφήσεις Ozempic ή Victoza σε νέους ασθενείς έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση εφοδιασμού.

Εκπρόσωπος της Novo Nordisk δήλωσε, ωστόσο, στη συνέχεια στο Reuters ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις ελλείψεις είχαν συμφωνηθεί αρχικά με τον EMA «νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι» και ότι ο οργανισμός τις δημοσιοποίησε αφού διασφάλισε ότι είχαν ενημερωθεί τα κράτη μέλη.

Η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες για να αυξήσει την παραγωγή της ώστε να μπορεί να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για το Ozempic και το Wegovy, το φάρμακό της για την παχυσαρκία που περιέχει το ίδιο δραστική ουσία.

«Αναμένονται περιστασιακές ελλείψεις στο τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παγκόσμια παραγωγική μας ικανότητα, η οποία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Ozempic στην ΕΕ. Μάλιστα, όπως είπε, μπορεί να μην επηρεαστούν όλα τα κράτη μέλη από τις ελλείψεις.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ECDC: 300.000 άτομα στην ΕΕ μολύνονται κάθε χρόνο από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά ως υποκατάστατο του πλυσίματος των χεριών

Ουρολόγος κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες στη Νέα Υόρκη – Οι «αρρωστημένες» πρακτικές και η καταδίκη