Iatropedia

Π. Κουρουμπλής: Η χώρα θα μείνει χωρίς ασθενοφόρα!

Ορατός είναι ο κίνδυνος η χώρα αν μείνει χωρίς ασθενοφόρα αφού εδώ και οκτώ χρόνια έχει ξεκινήσει διαγωνισμός για 180 ασθενοφόρα, ο οποίος ακυρώθηκε το 2012 είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα Παραπολτικά 90,1. Και σημείωσε πως αν αυτός ο διαγωνισμός αποτύχει, η χώρα θα μείνει χωρίς ασθενοφόρα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρουπλής, η αγορά των ασθενοφόρων θα γίνει από τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Κι αν χαθεί ο διαγωνισμός, θα χαθούν και τα χρήματα.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της υγείας, είπε πως οι προϋπολογισμοί που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερες περικοπές φέτος από ότι το 2014 και συμπλήρωσε ότι τα χρήματα που έχει η υγεία στον προϋπολογισμό φτάνουν έως το Σεπτέμβριο το πολύ Οκτώβριο και άρα «η κυβέρνηση θα πρέπει από το αποθεματικό να καλύψει ανάγκες».

«Η χώρα και οι πολίτες πληρώνουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει σύστημα υγείας», είπε ο κ. Κουρμουμπλής. Αναφερόμενος στις προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως από τις συνολικά 7.800 που θα γίνουν το 215, οι 4.500 θα αφορούν την Υγεία.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της υγείας, είπε πως οι προϋπολογισμοί που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερες περικοπές φέτος από ότι το 2014 και συμπλήρωσε ότι τα χρήματα που έχει η υγεία στον προϋπολογισμό φτάνουν έως το Σεπτέμβριο το πολλή Οκτώβριο.

Στο μεταξύ άκρως αποκαλυπτικό για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας ήταν το ρεπορτάζ του iatropedia.gr που έφερε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία, για τις περικοπές των προυπολογισμών των δημοσίων νοσκομείων.

Καθημερινά οι διοικητές των νοσοκομείων αναζητούν τρόπο να τα βγάλουν πέρα όσο περισσότερους μήνες γίνεται… Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων επαρκούν μέχρι τα τέλη Αυούστου με αρχές Σεπετεμβρίου. Μετά τα ταμεία θα αδειάσουν!

Δείτε εδώ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του iatropedia.gr

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες μεταρρυθμίσεων στην Υγεία όπως τους ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας