Iatropedia

Παίδων Πεντέλης: Απεργούν οι εργαζόμενοι για την κατάργηση των εφημεριών – Στη δικαιοσύνη προσφεύγει το Υπουργείο Υγείας

Αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο να σταματήσει να εφημερεύει, για να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων.

Σύσσωμα τα συνδικαλιστικά σωματεία των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων και κατά της αιφνιδιαστικής απόφασης του υπουργείου Υγείας, το Παίδων Πεντέλης να εξαιρεθεί από τις εφημερίες και να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), αλλά και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στηρίζουν και καλύπτουν όπως λένε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

H E.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. στηρίζει και καλύπτει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο
Παίδων Πεντέλης ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την
αναστολή της γενικής του εφημερίας και των τακτικών ιατρείων και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό
κέντρο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, το οποίο ουσιαστικά οδηγείται σε κλείσιμο με
ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των παιδιών.

Να σημειωθεί πως σήμερα, Πέμπτη (13/1) οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κήρυξαν 24ωρη απεργία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου. Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη προσφύγει κατά της απεργίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρει:

«Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας».

ΟΕΝΓΕ: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω»

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τονίζει σε ανακοίνωσή της πως υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση της λειτουργίας του νοσοκομείου και δηλώνει αποφασισμένη να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης:

«Οι απειλές της κυβέρνησης για διώξεις ενάντια στους συναδέλφους που διεκδικούν το δικαίωμα των
παιδιών μας στην υγεία θα πέσουν στο κενό. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από αυτό. Ο αγώνας
τους είναι και δικός μας αγώνας.

Απαιτούμε: