Iatropedia

Πάμε Άδωνι στο …ΠΑΜΕ! Η συγκέντρωση και το έκτακτο κάλεσμα στο κίνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα γραφεία της οδού Αριστοτέλους διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα νοσοκομεία, την κινητικότητα των εργαζομένων αλλά και γενικότερα την υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε από συνεργάτες του για τη συγκέντρωση αλλά και τα συνθήματα που ώρα φώναζαν στην είσοδο του κτιρίου οι διαδηλωτές.

Ο υπουργός Υγείας κατέβηκε στην είσοδο και προσκάλεσε τους εργαζόμενους να ανέβουν στο γραφείο του να συζητήσουν πράγμα που έγινε.

Στην ολιγόλεπτη συνάντησή τους ο κ.Γεωργιάδης επανέλαβε ότι κανείς εργαζόμενος νοσοκομείου δε θα απολυθεί ενώ δε θα μπει λουκέτο και σε καμία μονάδα υγείας. Οι διαδηλωτές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας δεδομένης και της ανασφάλειας που υπάρχει στο χώρο της υγείας μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι 2500 εργαζόμενοι της Υγείας θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.