ΠΑΝΔΗΚΙ για επαναφορά Εξαδάκτυλου στη θέση του Προέδρου του ΠΙΣ: «Μαύρη μέρα»

  • Iatropedia newsroom
ΠΙΣ
Ανακοίνωση με καταγγελίες κατά του υποψήφιου στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, εξέδωσε η Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΠΑΝΔΗΚΙ).

Με τις ψήφους του ΜΕΤΩΠΟΥ και το ΠΑΣΚ επανατοποθετήθηκε στη θέση του ο υποψήφιος στις Ευρωεκλογές και μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σύμφωνα με καταγγελίες της παράταξης ΠΑΝΔΗΚΙ.

«Με την υποστήριξη του ΜΕΤΩΠΟΥ και της ΠΑΣΚ, η ετερόκλητη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ επανέφερε τον αποτυχόντα υποψήφιο ευρωβουλευτή, Εξαδάκτυλο, στη θέση του Προέδρου. Αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία ΔΕΝ μπορεί να οδηγήσει τους γιατρούς σε ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρουν οι γιατροί της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» του ΠΙΣ και προσθέτουν:

«Χωρίς πολιτικό πλαίσιο, χωρίς στοιχειώδη πολιτική ευθειξία και με μόνο στόχο τη διατήρηση της εξουσίας, άφησαν τον ΠΙΣ ακέφαλο για 50 ημέρες προκειμένου να επαναφέρουν τον Εξαδάκτυλο στην θέση του Προέδρου. Ξεπέρασαν κάθε όριο δεοντολογίας και πολιτικού αμοραλισμού με τα καμώματα τους, έχοντας μετατρέψει τον ΠΙΣ σε φέουδο εξυπηρέτησης  προσωπικών στοχεύσεων. Μετά απο αυτή τη μεθόδευση ποιός μπορεί να λάβει σοβαρά υπόψη του τον ΠΙΣ;».

Οι γιατροί της ΠΑΝΔΗΚΙ σημειώνουν πως η αποκλειστική ευθύνη για την «κατρακύλα» του ΠΙΣ έχει ονοματεπώνυμο και ανήκει στους ίδιους και σε όσους άμεσα η έμμεσα τους στηρίζουν.

«Η ΠΑΝΔΗΚΙ, αλλά και άλλες παρατάξεις, απείχαν, επισημαίνοντας ηθικά και νομικά ζητήματα που θα κριθούν από τη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι η θέση του Προέδρου δεν πρέπει να είναι καταφύγιο αποτυχημένων πολιτευτών. Πρέπει να εκφράζει την ενότητα όλων των γιατρών, ανεξαρτήτως κόμματος. Είναι καιρός να αναδείξουμε την ηγεσία που αξίζει ο ΠΙΣ», σημειώνεται συγκριμένα στην ίδια ανακοίνωση.