Iatropedia

Πανελλήνιες 2023: 42χρονη μητέρα νίκησε τον καρκίνο και μπήκε στο Πανεπιστήμιο

Η ιστορία μίας μητέρας με τρία παιδιά στην εφηβεία που δίνει το καλό παράδειγμα σε όσους έχουν ανεκπλήρωτα όνειρα.

Συγκλονίζει η ιστορία μιας 42χρονης μητέρας τριών παιδιών από τη Λέσβο, η οποία έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Αναστασία Μπαστούνη συγκέντρωσε 17.600 μόρια και πέρασε στην πρώτη της επιλογή. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που έδινε και κέρδιζε στη ζωή της.

Πριν από λίγα χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και χρειάσθηκε όλη της την δύναμη για να τον αντιμετωπίσει. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι η ζωή είναι μικρή και πρέπει να κυνηγήσει τα όνειρά της. Αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη (και) στην στήριξη από τον σύζυγό της.

Η Αναστασία Μπαστούνη μίλησε στο κανάλι Aeolos για τη νίκη επί του καρκίνου και την δεύτερη νίκη της, αυτή τη φορά στις Πανελλήνιες.

«Πριν από τέσσερα χρόνια με επισκέφθηκε ο καρκίνος του μαστού. Έκανα τις χημειοθεραπείες μου, έχασα τα όμορφα μαλλάκια μου. Στην ανάρρωση σκεφτόμουν ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και δεν πρέπει να την αναλώνουμε σε ανούσια πράγματα», είπε η μητέρα από τη Λέσβο.

Τότε αναθεωρείς…

«Όταν περάσεις την πόρτα του Ογκολογικού και καταλάβεις τι σημαίνει πόνος, τι σημαίνει απώλεια, τι σημαίνει στερούμαι, τι σημαίνει αμφιβολία για το αν θα ζεις αύριο… τότε νομίζω ότι αναθεωρείς πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

Και συνέχισε:  «Ο Θεός μου έχει στείλει έναν υπέροχο σύζυγο που στάθηκε και στέκεται κολόνα δίπλα μου. Μου είπε “τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις, που σου έχει λείψει, που το έχεις απωθημένο”. Του είπα ότι θα ήθελα να δώσω Πανελλήνιες, να μπω σε πανεπιστήμιο. Ήταν κάτι που δεν το είχαν καταφέρει όταν έπρεπε. Μου λέει “είμαι εδώ, μην πας δουλειά, κάθισε και διάβασε, να πετύχεις το όνειρό σου”».

Η κυρία Μπαστούνη τελικά τα κατάφερε και νιώθει τρισευτυχισμένη. «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη γιατί είναι ωραίο να καταφέρνεις να εκπληρώνεις τα όνειρά σου. Είναι ωραίο να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία. Η ζωή και ο καλός Θεούλης μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω και δεν σκοπεύω να την αφήσω να πάει στράφι», τόνισε.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Φωτογραφία αρχείου: iStock