Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλέυρης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, δήλωσε ότι «ο συγκεκριμένος γιατρός είχε μπει σε αναστολή έως ότου συνεδριάσουν τα πειθαρχικά. Το δευτεροβάθμιο που δεν έχει μόνο γιατρούς αλλά και εκπροσώπους δικαστικής εξουσίας, αποφάσισαν συγκεκριμένη ποινή».
Τόνισε, επίσης: «Εγώ ως υπουργός έστειλα έγγραφο στην Αρχή Διαφάνειας επειδή μου έκανε εντύπωση (σ.σ. η ποινή), και ζήτησα να εξαντλήσει τις δυνατότητες και η Αρχή Διαφάνειας έχει κινηθεί και θα περιμένουμε την όποια απόφαση. Είχαμε ζητήσει να υπάρξουν διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.»
Έρχεται ηλεκτρονική παρακολούθηση στη λίστα χειρουργείων
Ο υπουργός, μάλιστα, προανήγγειλε ότι σε 2-3 μήνες με στόχο τον Μάρτιο, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα είναι σε θέση να έχει πλήρη ηλεκτρονική παρακολούθησης των χειρουργείων και της σχετικής λίστας.
«Αν περιοριστεί η δυνατότητα να βάζει κάποιος χειρουργεία εκτός σειράς περιορίζεται η πιθανότητα συναλλαγής», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της στέρησης αποδοχών 8 μηνών που έχει επιβληθεί σε 65χρονο διευθυντή Καρδιοχειρουργικού Τμήματος μεγάλου κρατικού νοσοκομείου, αφενός λόγω του συστηματικού χρηματισμού του από ασθενείς και συγγενείς ασθενών και αφετέρου εξαιτίας της υπερκοστολόγησης υγειονομικού υλικού προς όφελος εταιρείας υγειονομικού υλικού και να απολυθεί οριστικά ο γιατρός.