ΠΑΣΙΔΙΚ: «Οι ιδεολογικές ονειρώξεις του υπουργικού διδύμου διαλύουν την Υγεία»
Να θυμίσουμε ότι έχει υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ μεταξύ άλλων και για τις διαγνωστικές εξετάσεις. Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο μας.
Και συνεχίζουν με προτροπές τα μέλη της ΠΑΣΙΔΙΚ:
«Ας φροντίσει πρώτα το δίδυμο του υπουργείου Υγείας να καταβάλλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων και νοσοκομείων. Ας φροντίσει να εξασφαλίσει την πληρωμή των ιδιωτικών μονάδων διαγνωστικής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) για τις υπηρεσίες που παρέχουν, χωρίς να επιβάλλει κάθε χρόνο παράλογα «κουρέματα» που ξεπερνούν το 50% της αξίας των διενεργούμενων εξετάσεων και αναδρομικά μέτρα περιορισμού δαπανών δήθεν για λόγους δημοσίου συμφέροντος (όταν κρύβεται πίσω από την βαρύγδουπη έκφραση η ανικανότητα σχεδιασμού και ελέγχου του συστήματος). Ας φροντίσει έστω να μπορούν να λειτουργούν στοιχειωδώς οι υφιστάμενες δημόσιες δομές (πχ το δημόσιο μονοπώλιο του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τους αρρώστους και όχι να εκτελούν χρέη ασθενοφόρου αγροτικά οχήματα όπως συμβαίνει και στην Καμπούλ)».
Για τα μέλη της ΠΑΣΙΔΙΚ είναι προφανές ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «κλεισμένη στον μικρόκοσμό της» αδυνατεί να αντιληφθεί, πολύ δε περισσότερο να λύσει τα προβλήματα του χώρου, την στιγμή που καταρρέει το (όποιο) σύστημα υγείας. Και ως εκ τούτου, «οι ιδιώτες πάροχοι, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια εξυπηρετούν πάνω από το 90% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν θα μπορούν να επιδοτούν για πολύ ακόμα τον Οργανισμό, ο δε αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πλέον Δήμαρχος Σφακίων ούτε ο οιοσδήποτε για να συναντιέται επιλεκτικά με κάποιους όπως ήδη κάνει, αλλά είναι ο υπεύθυνος υπουργός για την ιδιωτική Π.Φ.Υ. και είναι υποχρεωμένος να συζητάει και να ακούει όλους τους φορείς που ανήκουν στην αρμοδιότητα του, όταν μάλιστα κάποιοι φορείς όπως ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. έχουν να του προτείνουν λύσεις οι οποίες και τις μνημονιακές υποχρεώσεις (που έχουν αναλάβει ως Κυβέρνηση) υπηρετούν, αλλά και τις ιδιωτικές μονάδες παροχής διαγνωστικής ιατρικής δεν οδηγούν στην καταστροφή, αποτρέποντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την τραγωδία που έρχεται με όλες τις συνέπειες που αυτή θα έχει και για τις διαγνωστικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών αλλά και για τους 15.000 εργαζόμενους στις μονάδες αυτές και τις οικογένειες τους».
Και τελειώνουν με μία πρόβλεψη διόλου ευοίωνη: «Η ώρα που ο Έλληνας ασφαλισμένος δεν θα μπορεί να βρει την υγεία του είναι κοντά. Όλοι το αντιλαμβάνονται πλην του υπουργείου Υγείας. Συνεχίστε αμέριμνοι στον δρόμο σας…».