Πέντε τροφές για καλή όραση
Καρότα και πάλι καρότα
Βασικό ρόλο στην καλή όραση παίζει η κατανάλωση καρότων. Χάρη στο β-καροτένιο που περιέχει αποτελεί ασπίδα προστασίας των ματιών από την εκφύλιση ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη.
Ω-3 λιπαρά
Οι ειδικοί που πραγματοποιούν τις σχετικές μελέτες δεν έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν ότι τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα τρία λιπαρά κάνουν καλό στην διατήρηση της καλής υγείας αλλά και των ματιών.
Σολομός, σαρδέλες και γενικότερα τα περισσότερα ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της ξηροφθαλμίας.
Λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά όπως είναι το σέλινο το σπανάκι και άλλα περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία βελτιώνουν την όραση.
Καλαμπόκι
Άλλες έρευνες έχουν τεκμηριώσει ότι το καλαμπόκι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καταρράκτη επειδή περιέχει αντιοξειδωτικά.
Ντομάτες
Οι ντομάτες όπως και τα περισσότερα λαχανικά έχουν σε υψηλές ποσότητες φυτικές ίνες. Το γεγονός αυτό ενισχύει την καλή όραση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πάντα για τα προβλήματα όρασης: Βλέπετε θολά; Βλέπετε αστράκια;