Πέντε τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια!
![](https://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2015n/11/3b9e38341bbd6442d3ad75b70eecf1d1-666x399.jpg)
Είναι, επίσης, γνωστό ότι τα εσπεριδοειδή και ειδικά τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι υπάρχουν και αρκετές άλλες τροφές που αποτελούν καλύτερη πηγή της συγκεκριμένης βιταμίνης;
Ένα μεσαίο πορτοκάλι περιέχει περίπου 69,7 mg βιταμίνης C.
Δείτε μερικές από αυτές για να έχετε στο διαιτολόγιό σας εναλλακτικές επιλογές για την λήψη της βιταμίνης C.
Πιπεριές τσίλι: Μισή κούπα ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι περιέχει 17,8 mg βιταμίνης C.
Κόκκινες πιπεριές: Ναι, και πάλι πιπεριές! Οι κλασικές κόκκινες πιπεριές περιέχουν 190 mg βιταμίνης C.
Μπρόκολο: Με μόλις 30 θερμίδες ανά μερίδα, το μπρόκολο σας προσφέρει και 132 mg βιταμίνης C.
Παπάγια: Μία κούπα ψιλοκομμένη παπάγια έχει 88,3 mg βιταμίνης C.
Φράουλες: Μία κούπα από φράουλες περιέχει 84,7 mg βιταμίνης C.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ