Iatropedia

Πέθανε ο ηθοποιός Andre Braugher από την σειρά Brooklyn Nine Nine

Ο κωμικός ηθοποιός ήταν 61 ετών. Πέθανε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου αλλά ο θάνατός του έγινε σήμερα γνωστός.

Θλίψη προκαλεί στους φαν της σειράς Brooklyn Nine – Nine σε όλο τον κόσμο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Andre Braugher, σε ηλικία 61 ετών.  Ήταν ο αγαπημένος Captain Holt της κωμικής σειράς, η οποία σημάδεψε την πολύχρονη και σημαντική σταδιοδρομία του.

Ο θάνατος του Andre Braugher έγινε γνωστός τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023. Ωστόσο πέθανε τη Δεύτερα 11 Δεκεμβρίου. Η ακριβής αιτία δεν έγινε γνωστή. Αναφέρθηκε μόνο πως «κατέληξε μετά από σύντομη ασθένεια».

Το Brooklyn Nine Nine είναι μία σειρά που αγαπήθηκε πολύ. Μαζί της και ο Captain Raymond Holt, ο διοικητής του 99ου Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, τον οποίο ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία ο Braugher.

Οι άλλες μεγάλες του επιτυχίες ήταν ο ρόλος του ντετέκτιβ Frank Pembleton στο Homicide: Life On The Street και οι εμφανίσεις του στις σειρές Law & Order: Special Victims Unit , House M.D. και BoJack Horseman.

Ο πρώτος του ρόλος σε ταινία ήταν στο Glory, που ήταν υποψήφιο για πέντε Όσκαρ και κέρδισε τα τρία. Το ένα εξ αυτών ήταν το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου που απονεμήθηκε στον Denzel Washington.

Ο Andre Braugher ήταν υποψήφιος για δεκάδες βραβεία Emmy και Critics’ Choice. Τελικά κέρδισε δύο για τους ρόλους του στο Homicide: Life On The Street και στο Brooklyn Nine Nine.

Με πληροφορίες από Newsit.gr

Φωτογραφία από το Brooklyn Nine – Nine (αριστερά ο Andre Braugher)