Iatropedia

Πέθανε ο Μίμης Πλέσσας μία εβδομάδα πριν γίνει 100 ετών

Μίμης Πλέσσας

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και πιανίστας είχε γράψει δεκάδες αξέχαστες επιτυχίες που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης και πιανίστας Μίμης Πλέσσας, μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια ζωής.

Η καλλιτεχνική δραστηριότητά του κάλυπτε όλους τους τομείς της μουσικής στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου 1924, είχε γράψει τη μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις. Είχε επίσης γράψει τη μουσική και τα τραγούδια για την τηλεοπτική σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης».

Ο Μίμης Πλέσσας είχε συνεργαστεί με πλήθος κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε με τα τραγούδια του.

Για τη μουσική του έλαβε πολλές ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Είχε ακόμα διευθύνει με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ, με μία συγκινητική ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter).

«Κι εσύ δεν θα’σαι πλαι μου Αστέρι της Ζωής μου…» … θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου. Το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..», έγραψε.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο, το οποίο θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του για πάντα.

Φωτογραφία: Eurokinissi