Έρευνες έχουν έχουν δείξει ότι πολύτιμος σύμμαχός υγείας αποτελούν τα καλά λιπαρά, φυτικά ή ακόρεστα, τα οποία περιέχονται σε τρόφιμα όπως οι ελιές, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά και άλλα.
Οι ίδιες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η πρόσληψη των καλών λιπαρών μπορεί να μειώσει την εμφάνιση χοληστερίνης, παχυσαρκίας αλλά και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ωμέγα τρία λιπαρά
Τα ωμέγα τρία λιπαρά τα οποία περιέχονται στα ψάρια, όπως είναι ο σολομός και ο τόνος, αποτελούν σύμμαχο καλής υγείας αφού ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα μπορούν να ''ρίξουν'' τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση του αίματος ενώ προστατεύουν την καρδιά.
Και για του λόγου του αληθές έρευνα από το τμήμα Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Aalborg της Δανίας, έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν πολλά ψάρια πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος.
Άλλα τρόφιμα που είναι πλούσια σε καλά λιπαρά είναι τα:
Λαχανάκια Βρυξελλών
Κουνουπίδι
Μπρόκολο
Σπανάκι βρασμένο και τα
Φιστίκια
καρύδια και στον
λιναρόσποροι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: