Ποιες είναι οι πιο συχνές τροφικές δηλητηριάσεις
Λιστέρια
Για την εμφάνιση της ευθύνεται η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που δεν έχουν πλυθεί σωστά.
Τα συμπτώματα είναι: πυρετός, μυϊκός πόνος, στομαχικές διαταραχές που διαρκούν από δύο ημέρες έως δύο μήνες μετά την έκθεση.
Η πρόληψη έγκειται στο καλό πλύσιμο των λαχανικών πριν την κατανάλωσης τους.
Σαλμονέλα
Ωμό κρέας, κοτόπουλα και αυγά είναι οι κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση της σαλμονέλας.
Τα συμπτώματα είναι πυρετός και διάρροια , ενώ η ασθένεια κρατά τέσσερις έως επτά ημέρες.
Τα μάτια σας δεκατέσσερα: ποτέ μην καταναλώνετε ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα αυγά η κοτόπουλα.
Προσοχή στο σωστό πλύσιμο των χεριών αλλά και σε όλα τα σκεύη μαγειρικής που χρησιμοποιείται.
E. coli
Το βακτήριο E. coli ζει στο έντερο των ζώων και μπορεί να μολύνει το βόειο κρέας κατά τη διαδικασία σφαγής.
Μια ακόμη συχνή και άκρως επικίνδυνη τροφική δηλητηρίαση που συμβαίνει είναι η λοίμωξη από Ε. Coli το οποίο μολύνει τα κρέατα.
Οι πάσχοντες εκδηλώνουν διάρροια και έμετο συμπτώματα τα οποία διαρκούν τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Οι ειδικοί συστήνουν καλό και προσεκτικό πλύσιμο όλων των σκευών που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή του φαγητού με ζεστό νερό και σαπούνι.
Αλλαντίαση
Μια ακόμη σπάνια τροφική δηλητηρίαση είναι η αλλαντίαση που προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων κονσέρβες
πηγή webmd.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: