Ποιες τροφές «χτυπούν» τις ανοιξιάτικες αλλεργίες
Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί απέδειξαν ότι όσα τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φολικό οξύ, μειώνουν τις φλεγμονές που προκαλούνται από τις αλλεργίες.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο έχει βρεθεί ότι περιέχει βιταμίνη C, η οποία ανακουφίζει από τα αλλεργικά συμπτώματα. Επίσης τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, περιέχουν βιταμίνης C τα οποία αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο κατά των αλλεργιών.
Σέσκουλα
Τα σέσκουλα περιέχουν καροτενοειδή τα οποία έχουν βρεθεί ότι ανακουφίζουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών.
Κρεμμύδι και σκόρδο
Μπορεί η έντονη μυρωδιά τους να είναι αποκρουστική για ορισμένους αλλά περιέχουν μια ουσία την κερκετίνη η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αντισταμινικές ιδιότητες.
Μαϊντανός
Ο μαϊντανός αποτελεί το φυσικό διουρητικό της φύσης και χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση του. Ωστόσο μπορεί να ανακουφίσει άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών.
ΔΙΑΔΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: