Ποιες τροφές προκαλούν καούρες;

  • Iatropedia
Οι καούρες είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες είτε τρώνε πολύ φαγητό είτε λίγο. Το αίσθημα του καψίματος είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα το οποίο ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Για να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα της καούρας δείτε ποιες τροφές είναι καλό να μην τρώτε.

Πικάντικα φαγητά

Όσα φαγητά είναι καυτερά και επομένως πικάντικα, καθώς περιέχουν πολύ πιπέρι ή τσίλι καλό είναι να αποφεύγονται καθώς οξύνουν το πρόβλημα.

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο ενώ έχουν και υψηλό βαθμό οξύτητας, που ανεβάζουν το γαστρικό οξύ από το στομάχι στο στόμα.

Το ήμισυ του παντός είναι να μην καταναλώνετε ντομάτες σε υπερβολικές ποσότητες.

Χυμοί

Οι περισσότεροι φρέσκοι χυμοί ενοχοποιούνται για την πρόκληση της καούρας αφού σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή είναι όξινα.

Δυόσμος

Μην τρώτε φαγητά που περιέχουν δυόσμο καθώς πολλοί μελετητές τον κατατάσσουν στο νούμερο ένα τρόφιμο που προκαλεί καούρα.

Πολλά λιπαρά

Σχεδόν όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι όξινες μπορεί να αυξήσουν το αίσθημα του καψίματος στο στομάχι. Έτσι μην τρώτε τυρί, ξηρούς καρπούς, μπριζόλες και άλλα.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας οινοπνεύματος μπορεί να επιδεινώσει το αίσθημα τις καούρας.

Προσοχή στο καφέ και στα ανθρακούχα

Για να μην ταλαιπωρήστε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της καούρας καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί να αποφεύγεται να πίνετε μεγάλες ποσότητες καφεΐνης ή αναψυκτικών με ανθρακικό.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν το φαγητό προκαλεί καούρες! Πως να τις διώξετε