Iatropedia

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει περίεργη υπόθεση με πολλαπλούς διορισμούς Διοικητή σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Διοικητής Νοσοκομείου παραιτήθηκε για να αναλάβει μόνιμη θέση γιατρού, ενώ 7 μήνες μετά επέστρεψε σε διοικητική θέση, ως προσωρινός διοικητής, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Μια υπόθεση «κοροϊδίας και εξαπάτηση» του συστήματος Υγείας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, πηγαινοέρχεται από τη μία θέση στην άλλη στα δημόσια νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, καταπατώντας κάθε έννοια έννομης τάξης.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην καταγγελία του:

«Διοικητής Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε, πήρε τη θέση γιατρού ΕΣΥ και ξαναδιορίστηκε. Δεν εξετάζουμε εάν ο Διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης ήταν καλός στη δουλειά του, ή όχι. Εξετάζουμε την κοροϊδία στο σύστημα την ώρα που ψάχνουμε γιατρούς να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία. Ο Διοικητής λοιπόν του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε και πήρε θέση μόνιμου Ιατρού επιμελητή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Επτά (7) μήνες μετά ξαναδιορίζεται προσωρινός διοικητής στο ίδιο νοσοκομείο. Πήρε τη θέση ή όχι ενός άλλου μάχιμου γιατρού; Προσωρινός διοικητής διορίστηκε προφανώς για λίγους μήνες έως τον διορισμό των νέων διοικητών. Δεν μπορούσε να βρεθεί ένας άλλος; Αυτός που εξαπάτησε το σύστημα;», σημειώνει συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.