ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποιήσεις και στάση εργασίας στις 27 Ιουνίου για τα βαρέα και ανθυγιεινά

  • Iatropedia newsroom
ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις προσωπικού και τις απολύσεις των συμβασιούχων, με την ταυτόχρονη πρόσληψη ιδιωτικών εργολάβων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε νέα κινητοποίηση για αύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, για την ανάδειξη της επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας των επαγγελματιών υγείας – πρόνοιας και στο ΕΚΑΒ.

Θα γίνει στάση εργασίας στην Αττική από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 10.30 πμ.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και θα επιδιωχθούν συναντήσεις με Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην περιφέρεια θα γίνει επίσης στάση εργασίας 10 πμ με 3 μμ, ενώ θα αποφασιστούν περαιτέρω δράσεις από τα Σωματεία στα κατά τόπους Νοσοκομεία ή ΔΥΠΕ.

«Υποχρέωση του Κράτους είναι η αύξηση των μισθών των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων, προκειμένου να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία καταγγέλει τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις προσωπικού και τις απολύσεις των συμβασιούχων, με την ταυτόχρονη πρόσληψη ιδιωτικών εργολάβων. «Έχουν απομείνει 5.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, καθότι οι υπόλοιποι 1.000 απολύθηκαν αφού εγκαταστάθηκαν εργολάβοι. Και οι 5.000 που απέμειναν απολύονται σταδιακά και εγκαθίστανται εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τα νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,3 δις ευρώ που είναι θηλιά στο λαιμό στην λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστη οι ασθενείς, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Φωτογρφία αρχείου EUROKINISSI