Πολιομυελίτιδα: Πάνω από τον στόχο οι εμβολιασμοί στη Λωρίδα της Γάζας

  • Iatropedia newsroom
παιδί με πολιομυελίτιδα σε καροτσάκι
Καλύτερα του αναμενομένου προχωρά η εμβολιαστική εκστρατεία για την πολιομυελίτιδα στη Γάζα, που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα

Καλύτερα του αναμενομένου προχωρά η εμβολιαστική εκστρατεία για την πολιομυελίτιδα στη Γάζα, που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ανακοινώνει ότι ξεπεράστηκαν οι στόχοι και ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 25% των παιδιών κάτω των 10 ετών.

Η εκστρατεία, η οποία επισπεύδεται μετά την εμφάνιση κρούσματος πολιομυελίτιδας σε μωρό στη Γάζα τον περασμένο μήνα, βασίζεται σε οκτάωρες παύσεις των εχθροπραξιών Ισραήλ-Χαμάς που γίνονται σε συγκεκριμένες περιοχές του πολιορκούμενου θύλακα.

Ο Rik Peeperkorn, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, είπε σε δημοσιογράφους ότι τις πρώτες δύο ημέρες εμβολιάστηκαν περισσότερα από 161.000 παιδιά κάτω των 10 ετών στην κεντρική περιοχή, από 150.000 που προβλεπόταν να εμβολιαστούν. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 25% του συνολικού πληθυσμού στον οποίο στοχεύει ο εμβολιασμός για την πολιομυελίτιδα, με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου, η οποία μπορεί να προκαλέσει παράλυση, ακόμη και θάνατο σε μικρά παιδιά.

Η εκστρατεία εμβολιασμού θα συνεχιστεί για άλλες 10 ημέρες, με τον ΠΟΥ να λέει πως πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 90% των παιδιών της Γάζας για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια και να αποτραπεί η εξάπλωση της πολιομυελίτιδας τόσο εντός της Γάζας όσο και εκτός των συνόρων της.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Έως 1 χρόνος αναμονή για ραντεβού στο ΑΧΕΠΑ, λίστα 10.000 ασθενών στο Παπαγεωργίου

Φθινοπωρινές αλλεργίες: Ποια είναι τα συμπτώματα και πως να τις αντιμετωπίσετε

Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας: Με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας προειδοποιούν οι ιατροί